Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

En del funderingar...

Jag har funderat lite på en del saker under veckan. Först så är det där med hur man reagerar när man ser någon som har motsatta åsikter om ett ämne vare sig det är politik eller annat. Hur man läser kommentaren från personen och undrar hur låg IQ personen egentligen har. För denne svamlar ju bara, inget vettigt eller intelligent blev sagt alls av personen. Den personen tycker säkerligen samma sak om dennes meningsmotståndare skulle säga något. Man tänker inte alltid på att vi är väldigt olika på många sätt men också väldigt lika. Många av oss tänker direkt på intelligens och ifrågasätter ofta en persons intelligens när denne säger nåt som låter helt tokigt för en själv.

En intressant tanke kring detta är ju vem som har rätt och vem som egentligen är den smarta. Eller är det så att man alltid ligger halvvägs fram och båda har lika mycket fel och rätt i det som sägs. Och att man är ungefär lika intelligent?

En annan sak jag tänkt lite på efter jag läst en kommentar nånstans på nåt blogginlägg. Denne person hade starka åsikter kring användandet av Windows och av Linux. Denne person talade om för alla att det var omöjligt att vara produktiv i Linux. Att detta system inte fungerar ordentligt för nån människa. Vill man ha ett ordentligt system så är det Windows som gäller. Jaha?

Shit, va vilsen jag måste vara? Jag har tre datorer. En stationär som jag numera kör dualboot på. Windows och Linux. Windows har fått en lagom stor partition och det enda jag gör i Windows är att spela. Spela är viktigt för mig och inga av mina spel fungerar i Linux. Trist som fan, men jag har ju Windows, och jag har en stor hårddisk. Så det gör ju inte så mycket att Windows finns hemma. På mina två laptops så kör jag linux, på dessa datorer så gör jag allt annat. Av alla sysslor jag gör som har med datorer så "kräver" 9 av 10 att jag kör Linux. Men det är ju inte möjligt. Enligt denna person så skulle jag ju få allt av windows. Ok, kompromissar jag lite så kan jag nog få in en del sysslor i Windowsmiljön. Men jag är inte produktiv i Windows. Jag stör mig bara på allt krångel som är. Men jag avskyr inte Windows, i alla fall inte på det sätt som fanatiska windows fanboys verkar göra. Windows har en uppgift och den klarar denna uppgift riktigt bra. Så varför klaga.

Men är jag då den enda som anser att Linux har mer att erbjuda? Att Linux ger bättre miljö med fler möjligheter. Definitivt inte. Skall man då försöka övertyga denna person om att den har fel? Eller skall man bara ignorera personen som tydligen är helt vilse i pannkakan. Man pratar ju knappast äpplen med clownen Manne?

Vill avsluta med att tipsa om the brights: http://www.the-brights.net/
En riktigt intressant och bra sida för oss som inte tror på allt hokus pokus som florerar i världen.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

johnh3s bild

Själv har jag en dator med Vista. Har en annan som jag kör Linux med. Byter distribution i den ibland för att prova olika.

Jag tycker det är roligare med Linux personligen.