Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Reflektion kring linux-windows (användarperspektiv)

Linux har jag använt sedan 2005.. - i första hand är det Ubuntu (från 6.04 och framåt..), Xubuntu, men också Knoppix - den sistnämnda tyckte jag väldigt mycket om.. men, jag hittade inte nyare versioner.. troligen finns de, men, så halkade jag in på Ubuntu.. - enkel, därmed väldigt mycket användarvänligt operativssystem..

Ubuntu har jag visst haft en del duell med.. - närmare bestämt, jag fick kämpa mot mina egna kunskapsbegränsningarna inom området.. Det finns dock ett talesätt: allt går, bara man vill.. Det gäller verkligen, att man inte ger upp, att man letar sig fram till olika lösningar på problem, som ibland dyker upp.. Jag har haft bekymmer med vissa filformat - senast var det wmv-filformatet.. Diskussionsforum har erbjudit väldigt många olika lösningar, men, inget av dessa var till hjälp (däremot inte sagt, att de inte skulle vara till stor nytta - tvärtom, diskussionsforum ger oss vanliga användare bra stöd, en trygghet)..

.. wmv-formatet kan jag nu öppna/spela upp, efter att ha installerat ett program, GNOME MPlayer .. nu fungerar det allting i min älskade Linux..

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lyfangs bild

 Linux Mint är baserad Ubuntu (10 Julia) eller Debian (Linux Mint Debian Edition) och har kodekar förinstallerat. Varning! Adobe Flash Player är förinstallerat där man samtidigt har accepterat ett avtal att inte utveckla konkurrerande flash-spelare. 
Utvecklare för öppen källkods flash-spelare