Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ikonspill i KDE4

Jag har kört KDE4 i Kubunt och nu i Suse 10.3. Suse är ett stort lyft sedan jag lämnade Kubunt för ca en månad sedan. Dock har bägge distarna samma problem i KDE4. För varje inloggning uppdaterar och dubbletter av alla skrivbordsikoner spiller över skrivbordet. Ruskigt enerverande! Har Tagit bort .kde mappen men problemet är kvar. Har sökt i forum på Kubuntu utan vettigt svar.. Något tips?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jeffs bild

I openSUSE är det ~/.kde4 som är inställnignarna för KDE4. Testa att ta bort den istället.

Jag vet att det var problem med ikonerna i tidiga versioner av KDE4, men allt sådant skall vara löst i åtminstone KDE 4.0.2, om inte tillochmed 4.0.1. Senaste versionen är 4.0.3 som släpptes den andre april. Se http://www.kde.org/announcements/announce-4.0.3.php

Vilken version av KDE använder du? Kan du visa oss hur det hela ser ut? Ett skärmskott kanske?

--------------------------

------

linuxpelles bild

Jag kör kde4 med de senaste uppdateringarna från SuSE på en 10.3:a. Skärmskottet skulle visa ikonerna prydligt ovanpåvarandra, blädderbara (förbättrring), dubbletter.
Om du med "I openSUSE är det ~/.kde4 som är inställnignarna" menar i hemkatalogen så är det så jag har hanterat problemet, utan resultat. Probemet verkar ligga i det skript som skall uppdatera skrivbordet vid inloggning. Typ ett litet "if" som inte läser in vad som finns och stoppar uppdateringen. Jo, ikonerna heter inte "typ.text" och "typ(2).text" utan samma namn rätt och slätt.

Det kan ju inte vara ett unikt problem, tycker jag. Bara unikt lite uppmärksammat på olika forum?

Tackar

linuxpelle