Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Hur laddar jag hem adobe reader till linux?

 Hej, jag vet inte så mycket om linux har precis skaffat det! Skulle nån kunna hjälpa mig hur man laddar hem adobe reader till linux operativsystem?

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Behöver du verkligen adobe reader? dom flesta distrobutioner innehåller andra pdf läsare som brukar fungera tillräckligt bra.

Sedan undrar jag vilken dist du kör? detta för att man i linux oftast installerar via den inbyggda pakethanteraren.

Kör du  64 eller 32 bitars?

Men om du vill hämta hem adobe reader för linux så finns den här.

http://get.adobe.com/se/reader/otherversions/

Men angående installation så bör du ange dist först.

lukas.levin1344s bild

Jag kör 32-bitars! Den länken du vidarekopplade mig till var bra men vilket format ska jag ha när jag sedan laddar ner? Det fanns fyra olika alternativ att välja på bland linux operativsystem?

 

Tack i förhand/Lukas

Tack i förhand för er hjälp!

Vilken Linux dist använder du?

lukas.levin1344s bild

Hej, vet ej vad linux dist är..

Men jag tror det är linux 9.10 ubunto om det är det du menar?

Tack i förhand för er hjälp!

FoHs bild

Ja, det är din Linuxdistribution (Ubuntu). I Linux finns de flesta programmen man behöver i ett så kallat paketarkiv. Du kan installera Reader via programmet Synaptic som du hittar under System -> Administration. Sök efter Adobe Reader så hittar du det.

Lasps bild

 Som sagt Du behöver knappast Adobe´s blotade programvara. Det är en PDF läsare som du skall installera.
Många Linuxinstallationer har det inbyggdt. Testa först.

lukas.levin1344s bild

Hur testar jag det?

Tack i förhand för er hjälp!

FoHs bild

Du dubbelklickar på PDF-filen (precis som i Windows!) Smile

FoHs bild

Kör du Ubuntu (eller Mint) så finns Reader med i paketarkivet. Starta Synaptic via System -> Administration och installera paketet acroread.

polters bild

Jag anser att vi borde tipsa om Ubuntu Software Centre istället, eftersom det är den klart med nybörjarvänliga lösningen för pakethantering på Ubuntu.

FoHs bild

Jag kollade faktiskt i Ubuntu Software Center innan jag postade mitt inlägg, men jag kunde inte få fram Acrobat Reader där genom att söka. Kanske för att det inte är "Free (as in freedom) software"? Annars är det väl nåt annat fel på min installation Smile