Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

HTML5 videor på YouTube

Hej!

Hämtade Google Chrome 

http://www.google.com/chrome/?hl=sv

och använder betaversionen av HTML5 på YouTube

http://www.youtube.com/html5

Provade även med Chromium från Linux Mint 9 “Isadora” RC förråd, men det fungerade inte med HTML5 videor på YouTube.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lyfangs bild

HTML5 videor med Google Chrome fungerar för mig både på Linux och Windows. Men om det finns en annons så spelar YouTube videorna i Adobe Flash Player, vilket också står på hemsidan (http://www.youtube.com/html5).

 

ein.anderssons bild

 isf har google väldigt få videos med annonser, för jag har inte stött på någon som spelas upp med flash (dock har jag inte ens flash installerat).

Enda problemet jag har är att Chrome's h.268 inte är gpu.accelerat ännu.

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

Lyfangs bild

Jag vet att den finns YouTube videor med annonser, jag har haft en YouTube video med annons. Då spelades klippet med Adobe Flash ist.f. HTML5 och h.264.

Det finns anledningar till att inte installera Adobe Flash, det är enligt vissa instabilt. Det är också ett problem att hitta utvecklare för Adobe Flash alternativet Gnash.

Ett problem för projektet är svårigheten att hitta utvecklare. De nuvarande utvecklarna har aldrig installerat Adobe:s flashspelare, eftersom de befarar att alla som någon gång har installerat Adobe Flash Player samtidigt har accepterat ett avtal att inte utveckla en konkurrerande flash-spelare.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Gnash

Troligtvis var Adobe Flash orsaken till en äldre dator jag hade fryste/låste sig.

http://www.linuxportalen.se/blogs/gorgo/2010/03/14/ubuntu-och-box#commen...

Det som kan vara nackdelen med HTML5 och videokodeken h.264 är att den har patent licensiering, men det blir nog gratis till användarna till åtminstone den 31 december 2015.

http://en.wikipedia.org/wiki/H.264/MPEG-4_AVC#Patent_licensing

Lyfangs bild

HTML5 och Ogg Theora

http://openvideo.dailymotion.com/