Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

uzbl i Ylmf OS

Jag använder Ylmf OS 3.0 som är baserat på Ubuntu och jag installerade uzbl från Ubuntu förråden med Synaptic. Jag högerklickade jag på skrivbordet, valde jag "Skapa programstartare...", skrev uzbl på "Namn:", "Kommando:" och sedan "OK".

För att komma till en webbsida så skriver man o och sedan adressen, t.ex. o aftonbladet.se och enter

Navigeringen görs med j,k,h och l.

Sökning på Google

gg sökterm

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

valdermans bild

Konceptet bakom uzbl tilltalar mig, men det är otroligt taffligt genomfört. Ta en titt på källkoden om du vågar; groteskt är nog det snällaste man kan säga där. (Detta var för något år sedan, möjligheten finns - även om den är liten - att de styrt upp koden sedan dess, och kanske t o m lagt till kommentarer.)

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん