Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ubuntu/Linux Mint Windows 7 tema

Görs på egen risk och jag tar inget ansvar för förlust eller skada som denna artikel kan orsaka

Varning! Ett stort problem är att på vissa datorer vill inte Ubuntu Windows 7 temats startmeny fungera som den ska.

GnoMenu startmenyn ska fungera för det mesta och ibland kan den fungera utmärkt.

Ubuntu Windows 7 tema ska fungera med Ubuntu 10.04 och 10.10. Har även fungerat med Linux Mint 9 och 10.

Länk:

W7 Theme

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

tux-svens bild

Men va f...    Vem vill friviligt att datorn skall se ut som Win!!   Man vill väl inte få kväljningar när man startar upp sin trevliga Linux ??  Wink

Det känns lite som:  "Jag har  byggt om min Jaguar så att den ser ut som en Volvo 240". Smile

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

Lyfangs bild

 Det blir lättare att bekanta sig med Linux för Windowsanvändare?

leochingkwakes bild

Och svårare för andra att hjälpa om fel uppstår. Tror ju inte nåt som detta kommer slå igenom nåt nämnvärt. Det räcker ju att det finns KDE och Gnome och XFCE osv för att det skall krångla till lite. Gäller att det finns kunniga användare som använder nåt av det för att man skall kunna få hjälp...

Lyfangs bild

 PiTiVi fungerar inte för mig med Ubuntu Windows 7 tema på Linux Mint 9. Jag körde PiTiVi i Terminal:

pitivi

/usr/share/themes/win7-gtk/gtk-2.0/gtkrc:844: Kan inte hitta bildfil i "pixmap_path": "Panel/panel-bg-30px.png" Traceback (most recent call last): File "/usr/bin/pitivi", line 118, in <module> _run_pitivi() File "/usr/bin/pitivi", line 111, in _run_pitivi import pitivi.application as ptv ImportError: No module named pitivi.application

FoHs bild

Det kanske är lättare men det kanske även blir en otrevligare bekantskap om saker inte fungerar? ;)

Jag tror nog man ska låta nya användare bekanta sig med Linux så som Linux är och inte vad det kan låtsas vara. Sen kan det förstås locka över användare om de får se att man kan ändra Linux väldigt mycket själv. Så lite positivt är det Smile

Lyfangs bild

Linux Mint har som standard en startmeny som Windowsanvändare har lättare att bekanta sig med. Ubuntu/Linux Mint Windows 7 tema behövs inte för Linux Mint?

tux-svens bild

Precis min uppfattning åxå, Lyfang.  Linux Mint är speciellt utvecklat av Clem, som under flera år satt som support för att hjälpa nyblivna Ubuntu-användare som kom från Win-träsket.   Han tog fasta på att eleminera de problem han återkommande sett att folk hade, när han sedan skapade Linux Mint.

Det är ingen Win-kopia, men ändå relativt enkel för f.d. Win-användare att förstå, även om de inte har något speciellt datorinstesse.

Jag har installerat Mint hos flera som tidigare bara haft erfarenhet av Windows och de har nästan inga problem eller allvarliga frågor efter bytet, 

"Det fungerar mycket bra", "så bra har datorn aldrig fungerat tidigare" .... och liknande uttalanden brukar jag få höra. Laughing out loud

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

FoHs bild

Windows 7-tema behövs inte för något Linux. Om man har problem att förstå något så enkelt som en meny så så kommer man ju i det långa loppet få stora problem i vilket fall. Det skjuter det oundvikliga på framtiden.

tux-svens bild

Det här hittade jag bland kommentarerna efter "Adventures in Open Source:s" test av Linux Mint 8, lite åldrat vid det här laget, men fortfarande adekvat:

(Skriven av signaturen Oldcode den 31 December 2009)

"My company has converted this year a record of over 700 users on mint. On a statistic from July of 2007 on ubuntu We had alot of trouble with just the basics ubuntu employs in its layout with clients and customers switching from home to business on xp/vista to Ubuntu as a solution. In first quarter of 2009 we made the move to Linux Mint.
with a 39% change rate back xp or vista. and having 3 techs giving support 24 hours a day. Here is your math

2007…..495….112 switched back…phones busy
2008…..672….389 switched back…phones busy
2009(Linux mint)..789….0 switched back. let go 2 techs.

Theres your math from our small group in arkansas, texas, oklahoma and missouri.

The article is spot on. Or goal is 1. we are a non profit spread Linux. This is how we contribute to Linux. In the end more developers will come as more masses us what we support as the greatest movement ever.

The small picture is Linux is free. The big picture is the freedom and advancement it gives to all of society.

If I was smart enough to Program, I would. If I was rich enough to donate I would. But what I can do is take my 20 years of minor experiences and great sells ability and spread Linux to ever system like a mad virus. And this is my contribution.

Like Dan said. Try it yourself. And be the Judge yourself. I for one give Linux Mint the #1 distro as does the several Hundreds of users I keep track of and there experiences.

with that said. ubuntu is a great distro. But it lacks the simplicity Mint has provided."

/Sven

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

FoHs bild

Hur ska jag tolka siffrorna? Närmare 80% behöll Ubuntu 2007? Låter inte så dåligt! Wink

Tror du att det beror på att menyn var mer lik Windows-menyn? Jag tvivlar starkt. Om det vore så, varför ville folk inte byta tillbaka när de inte hittade Word-ikonen, och "Word" (OpenOffice) inte såg ut eller betedde sig som det brukade? Siffrorna är svårtolkade. Eftersom det är olika år så torde det vara olika versioner av Ubuntu och Mint. Påverkade det? Var det något som visade sig inte fungera tillfredsställande i tidigare versioner av Ubuntu, som även tidigare versioner av Mint skulle ha fallit på? Hade skiftet olika bra förberedda stödprocesser, lärde man sig något av tidigare försök? Varför ändrade man inte bara Ubuntu-menyn om det var det som var problemet?

Det går inte att använda varken Ubuntu eller Mint som en drop-in-replacement för något Windows. Om ett företag planerar att byta så är det förknippat med omskolning oavsett vilket alternativet är. Om en användare inte förstår innebörden av en meny det står PROGRAM på, och inte kan leta sig fram bland kategorierna där, då är det något seriöst fel på användarens kunskaper och det kommer bli problem längre fram Smile Hur går tankekedjan?

"- Menyn är inte där den brukar... här står det Program men det bryr jag mig inte om, jag ringer teknisk support istället!" Njaaaaaaa...

Finns gott om oerfarna användare som kan byta till Ubuntu utan att det faller på menyn. Och bortsett från menyn, är det inget som vanliga användare finner direkt mer likt Windows i Mint. Hur kan det komma sig att användarna inte har något problem med att det inte finns en Internet Explorer-ikon på skrivbordet men de har så stora problem med att Start-menyn (som det dessutom inte står Start på, eller har en Windows-logga på sig) inte finns på det vanliga stället?

Jag har inget som helst emot Mint, men att påstå att det skulle vara avsevärt (till den grad att de stannar kvar i Linuxvärlden) för Windows-användare enbart på grund av att menyn råkar vara på samma plats på skärmen är tämligen absurt. Den är där, men ser totalt annorlunda ut både före och efter du klickat på den. Och "inget" annat är som i Windows.

tux-svens bild

Häng inte upp dig på menyn, det är många saker tillsammans som gör att användarna har lättare att förstå sig på MInt.

Det är inte bara grafiskt som Mint skiljer sig från Ubuntu.  Mint har även diverse verktyg och andra saker som bidrar till enkelheten.

Clem har som sagt en gedigen erfarenhet av vilka hinder som kan finnas för nybörjarna. Varken du eller jag har hans breda erfarenhet.

Linux Mint har två anställda, Clem och Ikey.  Resten är community. Ändå har de lyckats få en fantastiskt gehör över hela världen. Över alla andra Ubuntu/Debian-baserade distar.....

Så nå't måste det ju vara med Mint som användarna gillar. Wink

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

FoHs bild

Jag förstår om vanliga datoranvändare tycker Mint är lättare som exempelvis har codecs och drivrutiner med från start, men hur är det relevant för din post som tog upp ett företags migrering? Det är knappast användarna som installerar Mint själva Smile Det är ju en kontrollerad miljö de har att göra med. Faller det på något är det ju snarare kontorsmjukvara och annat de är vana vid.

Det var menyn som var utgångspunkten för diskussionen, men jag hänger inte upp mig på den. Länkade Mints egenutvecklade mjukvara i mitt tidigare inlägg och hävdar att det inte är av någon vidare betydelse, jag ser inte riktigt hur de är något som ska göra det specifikt enklare för Windows-användare i en företagsmiljö. Arbetsmiljön i sådana situationer bör ju vara förkonfigurerad för användarna.

Och även om vi inte pratar om företagsmiljö så har jag lite svårt att se Windows-användare känna sig mer hemma med domänblockerare, backupverktyg, uppladdningshanterare, mjukvarucentral och andra koncept mer eller mindre främmande för "normalt" Windows-användande. Vad det handlar om är ju inte att Mint är mer likt Windows än andra distributioner, det tror jag du håller med om (eller vill du kännas vid att Mint skulle vilja vara en Windows-kopia ;) ), utan om att det sänker tröskeln via exempel förinstallerade codecs och drivrutiner. Jag menar, hur många av dessa migrerade användare hade klarat av ett nyinstallerat Windows som saknade allt detta? Ingen! Och då är det ändå Windows som de ju ska vara bekanta med Smile

johnh3s bild

Vill man ha nåt som ser ut som Windows XP så kan man ladda hem denna:

http://www.ylmf.org/en/

 

Funkar bra när jag har provat.

Lyfangs bild

Lyfangs bild

 Linux har låg marknadsandel för persondatorer. Fördomar kan vara att Linux inte klarar vardagliga sysslor. Men med ett Ubuntu/Linux Mint Windows 7 tema kanske den stora massan känner igen sig?

FoHs bild

Du pratar om två saker:

  • Fördomar om att Linux inte klarar av vardagliga sysslor
  • Att folk inte känner igen sig

Med ett Windows 7-tema kanske de känner igen sig (den stora massan har väl inte bekantat sig med Windows 7 knappt), men det går ju bara fram till dess att de ska göra de där vardagliga sysslorna. Då kommer verkligheten ikapp dom. Funkar det inte så funkar det inte, det blir inte bättre med ett annat tema. Det enda man lyckas uppnå är att locka in de som är Windows-hjärntvättade, och de tenderar att vara väldigt oförlåtande Smile

fredentofts bild

 Dessutom är det ju snarare så att ett sånt tema bara ännu mer cementerar mångas uppfattning att linux bara försöker efterapa windows.

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

Lyfangs bild

 Tillägger att Microsoft har upphovsrätt för t.ex. startknappen. Men att boota mellan Linux och Windows med samma tema kan vara harmoniskt. Finns det ett GNOME/KDE tema för Windows?

Lyfangs bild

Tema du kan ju installera KDE4 på windows.

Äkta vara måste vara bättre än ett tema.

Blackbox fungerar även det i windows har dock inte testat det på väldigt länge. (före vista)

Men det finns rätt så bra teman för att få KDE att se ut som windows7 vilket man kanske vill på windows.