Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Codeweavers CrossOver Linux Standard

 Registrerade (amerikanska) Codeweavers CrossOver Linux Standard och fick en 30 dagars testversion gratis. Kör med Linux Mint Debian 32-bit 201012. CrossOver ger möjligheten att installera windowsprogram på en Linux dator och man kan köra windowsprogram utan Windows, vilket är riktigt bra. Annars kanske det är vanligt att man byter mellan olika operativsystem. CrossOver Mac fungerar för Mac OS X. Jag installerade Microsoft Office 2000 och Adobe Photoshop 7.0 och det fungerade bra. CrossOver är baserad på wineprojektet.

1. Dubbelklickade på crossover-standard-demo_10.0.0-1_i386.deb
 
2. Menu, Alla program, CrossOver och Install Windows Software
 
Microsoft Office 2000 och CrossOver Linux länkar till /home/ANVÄNDNAMN/Dokument mappen som standard, vilket är användarvänligt.
 
När jag spararade FILNAMN.doc med Word 2000 och öppnade FILNAMN.doc med OpenOffice.org Writer 3.2.1 och Word öppet fick jag meddelandet:
 
Document file 'FILNAMN.doc' is locked for editing by: 
 
Unknown user
 
Open document read-only or open a copy of the document for editing.
 
(Open Read-Only) (Open Copy) (Cancel)
 
Efter att jag avslutade Word 2000 öppnade FILNAMN.doc normalt i Writer.
 
Ska kanske installera svenskt språkpaket till OpenOffice.org under LMDE med 56k ppp.
 
+ Positivt är att det är enklare att installera program än i Wine eller Darwine (som är öppen källkod). Prisvärt jämfört med en windowslicens om programmen fungerar som de ska. Rekommenderas för nybörjare.
 
- Nackdelarna är att CrossOver Linux är (delvis) proprietärt och kommersiell mjukvara. Idag kostar CrossOver Linux Standard $39,95 (264,02 SEK 2011-03-06). Ökad virusrisk.
 
2 Minute Overview Of CrossOver Impersonator (Youtube)
 
Codeweavers CrossOver är en amerikansk produkt och den som inte vill stödja amerikanskt bistånd till Israel eller kriget i Afghanistan kanske bör köra med Wine. Att köra med Wine leder till en omedelbar permanent vapenvila? Troligtvis inte.
 
/ Lyfang, Aslak Inga 2011

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lyfangs bild

Skrivaren fungerar med Microsoft Word 2000 och Linux Mint Debian 32-bit 201012.

Lyfangs bild

Ökad virusrisk och ökad trojanrisk. Som att t.ex. köra med Spotify.

Trojan spreds på Spotify

Lyfangs bild

 Tog bort (avinstallerade) crossover-standard-demo 10.0.0-1 från Synaptic. Har Wine 1.1.42~winehq1-1 installerat.

Lyfangs bild

 Gick till hemkatalogen /home/ANVÄNDARNAMN/ och tryckte Ctrl+h. Jag tog bort .cxoffice d.v.s. /home/ANVÄNDARNAMN/.cxoffice katalogen med installerade windowsprogram.