Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

meDev 080320

Goddagens.

Denna vecka har varit framgångsrik. I söndags uppdaterade jag och Jonas LP till senaste drupal, som säkerligen ni alla vet.
Jag lyckades få min flickvän att köra Ubuntu 8.04 på hennes laptop. Ni kan läsa om det här. Kan även meddela att hon trivs bra med datorn och till synes klarar av det mycket bra. Ubuntu kanske är redo, när nörden installerat allt man behöver. Som alla codecs, tema och ikonbyte Smile

 

Jag har även bytat jobb, numera befinner jag mig på Axis som ADP Engineer. Mitt arbete är att hjälpa våra ADP(Axis Developer Program)- partners med frågor kring våra SDK:er vi tillhandahåller för alla kameror/servrar vi säljer. Mycket roligt jobb med mycket variation!

 

Projekt som ligger framöver är att förbättra koden på Linuxnytt (yeah, it's about to get back), och göra den lite snabbare. De finns lite grann man skulle kunna göra för att snabba upp den något!

 

Vi har även lite moduluppbyggnad här på LP. Vi älskar möten, IRL som bakom det vi känner oss tryggast med. Detta vill vi gärna införa i LP så alla medlemmar enkelt kan boka {WHATEVER}.
De moduler som finns idag räcker inte till. Dessutom vill va vara lite speciella när det gäller funktioner.

 

En annan sak är att koda lite C# med SQLite stöd. För att få små notiser om att där har ankommit arbete. Kan inte berätta så mycket om det, det är till axis. Detta är lite andrahandsprioriterat. Men jag tror det kan bli bra!

 

Slutligen önskar jag er alla på Linuxportalen en trevlig helg!
Cu /m

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

elwiss bild

"Ubuntu kanske är redo, när nörden installerat allt man behöver. Som alla codecs, tema och ikonbyte"

Jepp, där har du något, och så får man förstås förutsätta at de inte går och köper en alltför spännande pryl som de försöker plugga in Wink

Lycka till med det nya jobbet, nya jobb är roligt Smile

Marcuss bild

Det e sant, men det blir nog inte mycket mer än en digitalkamera. Kanske en ipod, eller mobilen, men de ska nog inte vara några probs.

Tack så mycket, nya jobb är sannerligen bra! Smile

alberts bild

Aha, jag ser att Axis har samma huvudägare som det företaget där jag jobbar (ägare = Stena). Dessutom säljer företaget där jag jobbar utrustning till kunder som använder denna tillsammans med Axis-kameror. Kanske är det dags för lite synergieffekter Smile Jag tror inte ens att ägarna är medvetna om att två olika företag i koncernen säljer produkter som används tillsammans.