Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Första grillningen

Vilket kanonväder det var igår!

 

Efter jobb bar det av till maxi, köpa sig en engångsgrill och lite kött!
Jadå, det blev min första grillning i min lägenhet, där jag bott i snart ett halvår. Min lägenhet är en 2a på 61kvm, Eneborg, Helsingborg. Efter en grillupplevelse med mycket rök, grannar som stängde dörren, väldigt god fläskkarré, mys med flickvännen framför TVn med lite bier i ena handen begav det sig mot sängen för att klara av att gå upp 05:45. Något jag lade märke till igår, när jag la mig var att jag glömt stänga balkongdörren när jag grillat. Där luktade enbart gammal brasa! Smile, nåja. Shit happens! Där får vädras hela dagen och ev. Köpa lite ättika som får bort det

 

Dagen innehöll inte enbart Axis samt grillning och TV, det blev även lite skisser på LP, lite nytänk o.s.v
Bland annat vill vi ta fram en modul för händelser, då vi märkt att ni (migsjälv inräknad) tycker om att träffas. Detta vill vi sedan enkelt kunna binda ihop med era bloggar för att läsa om era åsikter och upplevelser!

 

Modul för just Event finns redan, men den är inte så vacker. Special content for the win.

 

Tyvärr hann jag inte kika på bloggpingningsproblemet igår, det blev lite tajt då jag kom hem rätt så sent!
Ska försöka hinna med det idag!

Update: Efter lite koll i vår watchdog ser jag att ping-o-matic får kontakt direkt. De andra tjänsterna har inte pingats än, vad krävs av intressant, bloggar.se med mera för att hitta innehåll? RSS? Någon som har koll?

Ha en bra dag folks
/m

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

cryingfreemans bild

Det verkar på nyligen.se som att framsidan på linuxportalen kommer med, men inte några bloggar. Hur pingas denna tjänst? Det som krävs är individuella RSS-feeds, och det vet jag att ni har. De verkar även vara kompletta feeds så att ämnesindelningen på bloggar.se ska funka om man vill. Pingarna sker via XMLRPC så det borde ju inte vara några problem. ubuntu-se.orgs pingar verkar funka i alla fall, för Urban har i princip ensamrätt på ubuntu-taggarna på bloggar.se nu för tiden.. Wink

 

Angående träffar och sånt har jag lagt upp en tjänst på http://irl.softwarefreedomday.se där man kan anmäla sitt intresse om man vill. Den bygger på en google calendar och om ni vill så kan ni få feed-adressen till den och länka in den här. Hur ni ska länka inlägg och sånt vet jag inte riktigt, men det hade väl varit trevligt att samarbeta om en gemensam aktivitetskalender för hela FOSS-Sverige, så vi inte fragmenterar marknaden. Wink Om ni kommer fram till en bättre lösning är jag givetvis villig att implementera den istället hos oss. Bara det finns EN resurs, så det räcker att besöka ETT ställe. Smile Kontakta mig om ni känner för ett samarbete gällande detta.

_______________________________________

Software Freedom Day | 20 september 2008

http://softwarefreedomday.se

_______________________________________

linuxnyheter.se

Marcuss bild

Tack för infon om RSS. Har hittat felet nu, det ligger i att Länken pingsiterna får går till en 404 eftersom "autopath" inte vill länka korrekt. Ska ta tag och lösa detta så fort där är tid.

 

En sammansatt kalender vore något. Att hämta feeds ifrån varandra via cron och därefter sammanställa kalendrarna. Bra idé, får se vad "chefen" säger Wink.