Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

På tal om oacceptabelt

Mernil skrev in sin postning om hur han upplevde rättegången där en pappa skjutit ihjäl en pojke som trakasserat hans utvecklingsstörda son. Klart att det är oacceptabelt, det händer mycket sånt i världen just nu.

Kollar man i HD ser man en artikel om ett ungdomsgäng som misshandlar hemlösa. Vad finner man för roligt i att göra det? Är inte de utsatta så det räcker redan?

Arne, 65, Hemlös förtjänar inte att få en roundkick i pannan för att han inte svarar på en skitunges frågor.

Fegt och omänskligt säger jag.

Man kan ju bara hoppas att de själva blir utsatta i någon form.

Källa: HD

Skapat med Scribefire!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

Empati är väl att kunna känna in andras situation.

Jag tror inte på att dessa ungdomar som utsatte de hemlösas hus för vandalisering skall behöva invänta att själva bli drabbade.

Vi måste kunna stävja, förklara och skapa respekt innan.

I artikeln i HD är det väl mest Polisens flathet jag reagerar på.

mikaeljs bild


en del av din text har hamnat bakom bilden...~~~Den här kommentaren är släppt under GNU FDL~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

Marcuss bild

Det är nog bara i din webbläsare. här fungerar det bra.

mikaeljs bild


det nya temat verkar inte vara gjort för oss fattiga som kör med hederliga 1024x768. Dessutom gillar jag inte maximerade fönster så det krymper ytan för mig ytterligare. Det är problemet med teman som inte är "låsta", men det kan jag leva med Wink~~~Den här kommentaren är släppt under GNU FDL~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

iampenguins bild

Det hela påminner mig om ett program på discovery för 1 år sedan. Det handlade om att de hade upptäckt att noshörningar hade blivit rejält misshandlade i ett reservat. Det kom snabbt fram att det var elefanter som oprovocerat attackerat dem, helt vansinniga.

 

Men det var inte vilka elefanter som helst heller, utan unga elefanter.

 

Till saken hör att dessa även var förflyttade in i ett område där de var ensamma mer eller mindre. Dvs inga äldre elefanter osv. runtom.

 

Lösningen? Flyttade in äldre elefanter bland dem. De ungas misshandel och trakasserier på de stackars noshörningarna upphörde väldigt fort. Just pga. att hierarkin och grupp psykologin är väldigt högt utvecklad hos elefanter. De yngre lär sig rätt och fel, samt emotionell empati från andra elefanter, och speciellt äldre förebilder.

 

 

I takt med att människan blir mer och mer stressad och har mindre tid över för sig själv och sina barn har problem som dessa totala utflippningar drastiskt ökat. När jag var liten fanns det rekreationsområden och tillhåll där olika åldrar samlades och gjorde saker tillsammans; exempelvis snickrade kojjor på ett område, spelade spel, pratade osv. Sådana aktiviteter är inte prio idag. Det är mycket som inte är prio mer än verksamheter som andra kan tjäna pengar på och bli miljonärer på (på bekostnad av en väldigt stor andel av övriga befolkningen). Så det enda som finns för stissiga ungdomar och pojkar som ska skapa sin postition i samhället och hierarkin och hitta sig själva har ingen direkt miljö att göra det med andra. Så de bildar egna grupperingar och då hamnar de på stan med en liten lättpåverkad grupp. Vilket lätt kan hamna i ett tillstånd där alkohol, droger, brott osv. blir deras helt normala verklighet.

 

Och sedan när våra företrädare politiker bara plockar ut 120 000 i månaden och ljuger sig till makten, blåser 90% av befolkningen och sedan står i riksdagsdebatt i TV och mobbar varandra om vad för skit de gjorde på Olof Palmes tid, eller när andra sidan satt vid makten, så kanske det inte är så konstigt att våra barn mobbar varandra också. För barn och ungdomar gör inte som man säger till dem, de gör som vi vuxna gör.