Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

mf: Personliga bloggar

Hej hopp!

 

Under gårdagen satt jag ner och modifierade diverse moduler för att få upp personlig pingning. Det vill säga att när ni skriver ett inlägg vill vi få fram "Användarnamns blogg | linuxportalen" istället för "linuxportalen.se - din Svenska linuxportal!" på pingsiterna. Länken till er kommer även att gå till just er blogg, och inte linuxportalens huvudsida.

 

Era bloggar har med andra ord blivit lite mer personliga. Detta är ett steg i den riktning vi vill att linuxportalen skall vara. Sammansatt, men personlig. Precis som en portal skall vara!

 

Jag har packat modulen och mailat iväg. Nu hänger det bara på jonas att lägga upp den på servern!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

distens bild

För att få det mer personligt skulle jag vilja att hela högerspalten på sidan försvinner när man läser bloggar.. Smile Tycker även det när man läser på forumet med eftersom alla inlägg är trådade. Det behövs mer plats när tråden blir smal..

--------------------

Play Ogg

Marcuss bild

japp, som jag skrev i inlägget är detta bara första steget =). Vi har planer på att göra det ännu mer personligt gällande just bloggen, genom att ta bort onödiga block osv.

 

Vi har dividerat om forumet också. Vi kikar fortfarande på lösningar angående det dock!

mernils bild

Personliga bloggar? Ärligen drar jag mig numera för att skriva nåt, därför att LP är så politiskt korrekt. Ett alternativ vore ju en eula där varje medlem får ansvara för sina egna texter.

Det är tragiskt att den allomfattande offermentaliteten i det här landet har gjort att folk, per default, har gjort människor dumma i huvudet. Att dom inte kan skilja mellan rätt och fel och att dom då måste bli skyddade genom banning eller lagstiftning av obekväma åsikter. Tänk "mördare" - I det här landet är dom ochså offer. Va?? Visst, DAMP, ADHD eller nån annan jävla bokstavssjukdom. Sånt hade vi inte på 70-talet. Det är ganska skrattretande, om det inte var så att det fanns riktiga offer!

Detta är inte riktat mot dig marcus, bara lite allmänt vad jag tycker.

extons bild

mernil!

Förekomsten av politisk korrekthet och ev. samband mellan mord, DAMP och ADHD o s v är säkert ämnen som tål att diskuteras, men inte här på Linuxportalen väl? Knappast ens i en "personlig" blogg. Jag tycker alltså att även blogginläggen på Sveriges största linuxsajt bör ha någon anknytning till Linux och/eller datorer. Det finns ju gott om andra fora för diskussion av politik, samhällsmentalitet, rättsröta o s v.

 


 

LINUX.EXTON.NET

mernils bild

Jo, visst bör ämnena röra sig kring linux och datorvärlden. Men det blir så trist när man som jag aldrig har några problem med datorn. Då blir samhällsfrågor destå viktigare.

I  bland känns det dom jag klagar så mycket. Jonas och Marcus är pionjärer i linuxsverige!

Marcuss bild

ojdå, tog du bort advokatbiten?

 

förövrigt förstår jag inte riktigt vad du menar? en fristående blogg som samtidigt är integrerad? Det e ju inte så att alla är tvingade att skriva om vad de äter till middag (som just du förövrigt brukade göra, tillsammans med motionstips, vad det nu hade med linux att göra) att hålla sig till linux+it är  fortfarande ett mål. Det handlar mest om att ta bort onödiga block som kan förvirra den okände

mernils bild

Jag tog bort advokatbiten eftersom jag genomgick en period av snällhet just vid det tillfället Wink

jonasbjorks bild

Det är ingen som tvingar dig att skriva inlägg på LP. När, och om, du väljer att skriva inlägg på LP bör du hålla dig iaf inom svensk lagstiftning. Du bör också undvika att skriva sådant som kan såra andra människor. För att citera ditt eget inlägg har gjort människor dumma i huvudet. Det är ingen som tycker sådant är roligt att läsa. Jävla bokstavssjukdom är inte heller bra ordval. Sådant här vet du, efter alla år med banningar och avstängningar från webbsidor, irckanaler och forum. Min fråga till dig är: hur orkar du fortsätta? Lär du dig ingenting av dina misstag?

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

mernils bild

Jag kan inte svara, för då blir jag bannad igen, och det vill jag inte. Jag kan bara säga att jag lutar mig på yttrandefrihetens grundramar. Det är därför jag orkar!

jonasbjorks bild

Så enligt dig är det helt ok att inom ramen för Yttrandefrihetsgrundlagen (YGL) trakassera och förlöjliga andra människor? Yttrandefrihet handlar inte om att du (och jag) skall få skriva vad fan som helst om vem/vad som helst på internet. Wikipedia har en artikel om yttrandefrihet där vi kan läsa: Yttrandefriheten handlar om förhållandet mellan staten och individen, inte om förhållandet mellan individer.

 

Visst har vi rättigheter i det här landet. Allt för ofta är det också så att vi tar väldigt mycket för givet och vi kommer inte sakna rätten att uttrycka våra åsikter förren den dagen den rättigheten dras in. Kanske beroende på att allt för många anser sig ha rätten att skriva vilket skit som helst om andra eller till andra på diverse internetfora.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

mindlights bild

"Sånt hade vi inte på 70-talet."

Jodå. Det hade vi visst då. Men då buntades de ihop som sinnesslöa och / eller mentalt störda. Vissa av dem tvångssteriliserade vi.

Anledningen till att man "hittade på" ADHD och DAMP kan snarare skyllas på något som kallas utveckling.

En sak du kan fundera på är att undersökningar visar att en oroväckande stor del av de som sitter på våra fängelser idag lider av t ex ADHD eller DAMP. Om de fångats upp tidigare och fått adekvat vård så hade de med stor sannolikhet inte hamnat i fängelse.

.

"Ärligen drar jag mig numera för att skriva nåt, därför att LP är så politiskt korrekt."

Hjälp! Hjälp! NOT!

.

"Men det blir så trist när man som jag aldrig har några problem med datorn."

Holy crap. Du har aldrig problem med din dator, huserar på ett Linuxforum och beklagar dig över att du inte får bjäbba om annat i din blogg än öppen källkodsrelaterade saker?

Newsflash: Istället på att fokusera på hur jävla korkade svenska folket är, att kommunisterna styr Sverige i hemlighet och allt annat så kanske du skulle dela med dig av din "storhet" och hjälpa de på Linuxportalen som faktiskt har problem med sin PC. Övrigt bjäbb är du välkommen att lägga på t ex Flashback som för övrigt kryllar av folk med samma världssyn som du.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

mernils bild

"Sinnesslöa och / eller mentalt störda. Vissa av dem tvångssteriliserade"

Var dessa åtgärder dåliga? Inte enligt mig i alla fall!

mindlights bild

Vågar nog påstå att jag inte är ensam om att tycka att det säger mer om dig och dina tillkortakommanden än de som diagnosticerats för ADHD / DAMP.

Jesus. Trodde folk med din världsbild inte lyckats ta sig förbi millennieskiftet... men ack så fel man kan ha...

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

jonasbjorks bild

Jag kan nog instämma med dig där mernil. Hade vi inte tagit bort dessa ganska dramatiska åtgärder hade inte du huserat här på LP idag.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

mernils bild

"Så enligt dig är det helt ok att inom ramen för Yttrandefrihetsgrundlagen (YGL) trakassera och förlöjliga andra människor?"

Ja! Så är min rättsprincip i korto. Dock bör man hålla i minnet att jag själv ger vem som helst rätten att, som du skriver "trakassera och förlöjliga" mig ochså.

Det är en jäkla skillnad Jonas!

Det är hela grejen med den västerländska rättsprincipen!

extons bild

mernil!

Jag vill inte precis förlöjliga dig, men vad "västerländska rättsprinciper" innehåller/innebär har du uppenbarligen missuppfattat.

 


 

LINUX.EXTON.NET

jonasbjorks bild

Ok, inom ramen för Ytrandefrihetsgrundlagen har du nog rätt. Vi kikar vidare i de lagar vi har i Sverige och finner en annan lag som ganska intressant, om vi tittar på det du gör. 5 kapitlet i Brottsbalken handlar om Ärekränkning och där kan du läsa bland annat:

1 § Den som utpekar någon såsom brottslig eller klandervärd i sitt
levnadssätt eller eljest lämnar uppgift som är ägnad att utsätta
denne för andras missaktning, dömes för förtal till böter.

Du kan också läsa på §3:

3 § Den som smädar annan genom kränkande tillmäle eller beskyllning
eller genom annat skymfligt beteende mot honom, dömes, om gärningen ej
är belagd med straff enligt 1 eller 2 §, för förolämpning till böter.

Är brottet grovt, dömes till böter eller fängelse i högst sex månader.

Du får tycka precis vad du vill, men skall du använda Linuxportalen skall du följa de lagar som finns i Sverige. Något annat accepteras inte! Nu vill jag inte ser mer påhopp mot andra från dig. Tack.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .