Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

mf: opensuse 11

Igår fick jag rycket att installera Opensuse 11 på min stationära dator. Där låg redan med KDE4 i, men jag ville testa ren gnome miljö för att köra Emesense, som skulle vara så bra.

 

In med skivan, starta upp installationen. Så här långt gick allt bra. Formatera linuxpartitionen, tuta in med Gnome (Jag kör alltid kde annars).

Installationen tog sina 10 minuter ungefär, sen skall den logga in.

"Cannot start GDM, user 'gdm' not found". Nähepp, tackar för de GDM. in med sudo su och därefter zypper remove gdm, zypper install gdm. Felmeddelandet visades fortfarande, men den ville logga in i varje fall. Därefter kom felet att den inte kunde starta någon ljudgrej. Minns inte namnet just nu. Pulse?

 

 

Nåja, jag hade iallafall ett skrivbord. Emacs-miljö är inget för mig. In med Emesense... ICKE!! Det gick verkligen inte för sig. På sidan fanns det inget paket för opensuse. Bara source. Jag var givetvis alldeles för trött för att orka mecka med det där. Får ser om jag orkar ikväll. Inget gick som jag ville, jävla gnome. Jag lägger allt på gnome, helvetes-skrivbordsmiljön (även om det kanske inte var gnomes fall egentligen)

Dock kommer mina Undulater ikväll (Ska bli fågelfar) så det kanske får bli någon annan dag.

Alternativt håller jag mig till att koda moduler för Drupal. Nästa modul som släpps är en som ger lite extra innehåll för alla snälla sponsorer Smile. OBS! För er som inte vill sponsra. Inget av det nuvarande kommer begränsas. Mer om detta senare!

Dagens nöje: http://www.romancortes.com/blog/homer-css/

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pluns bild

En typisk installation anno 2008....Cool

.

Riktig grafik och ljud är väl inte något viktigt.  Byt burk

till någon spartansk gnewsense modell !!!.  Löser allt.

.

Har sedan läst att det är nVidias och Creatives fel att GDM

o Pulseaudio löper amok... Flört

 

 

---------------

Theos song

Marcuss bild

Aha? att det kan vara kortets fel. De tror jag inte på. Det kom inte i KDE, bara gnomeFörvånad. Jag är inte religiös så gnewsense och gobuntu kan man slopa direkt. Bara allt funkar är jag nöjd!

mikaeljs bild


Lite religiös är du nog allt... eller hur? Wink~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

jonasbjorks bild

Ännu ett bra uttalande från Plun, där han inte låter känslor styra över det han skriver istället för fakta. Klart det måste vara nVidias och creatives fel att GDM inte vill fungera. Det kan ju absolut inte höra ihop med att det finns buggar i Beta2 av openSUSE 11 ? Att användaren gdm (som behövs för GDM) inte skapas vid installation, utan man måste installera om GDM (eller skapa användaren) - ja, det måste absolut vara nVidia eller Creatives fel. Eller vänta nu, det är nog de där stalinisterna! Japp, så är det.

Lägg av Plun, dina inlägg är enbart irriterande och jag förstår inte vad du gör på LP. Du verkar ju hata Linux, men ändå hänger du på LINUXportalen. Du verkar störa dig enormt på Ubuntu, ändå verkar du köra Ubuntu. Jag lovar dig att jag fortsättningsvis kommer moderera bort dina inlägg och kommentarer som är intetsägande. Du slösar med: bandbredd, diskutrymme och framför allt andra människors tid.

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jeffs bild

Dude, you should read the instructions next time.

http://en.opensuse.org/Bugs:Most_Annoying_Bugs_11.0_dev

Här har du de kända buggarna, där avsaknden av vissa systemgrupper och systemanvändare står nämnda.

Det som inte verkade kunna installeras var nog Pulseaudio.

Märk väl, detta är beta-mjukvara.

--------------------------

------

Marcuss bild

KDE4 installationen var smärtfri. Jag skyller inget på suse. bara gnome =)

kalleperssons bild

hrm, inte gnomes fel att SUSE har problem med GDM. Dock vill jag inte heller skylla på suse, kanske ska vi skylla på plun istället?  

jeffs bild

Dudes. Varför skall ni skylla på någon? Det är beta, förfaderullan!

--------------------------

------

abergmans bild

Jeff, människor måste ha ngn att skylla på, allt är alltid någons fel.
-----------

www.abergman.se - Webtjänster för privatpersoner, småföretag och föreningar.

 

 

Marcuss bild

Nu har jag kollat igenom listan för most annoying bugs. Värt att notera var att jag hade beta 1 och inte beta 2. Ska titta på det igen och därefter utvärdera! Iaf försöka köra som arbetspc för lp =)

tux-svens bild

Här är en test av OpenSuse 11.0 Beta2: http://arstechnica.com/news.ars/post/20080505-coming-along-strong-first-...

---

ODF är den enda sanna öppna ISO-certifierade dokumentstandarden idag - Sprid ODF genom att konsekvent använda dig av ODF. Våga vägra MS-format!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!