Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

mf: en fin helg

Tjenis!

I helgen blev det inte mycket till iCode. Istället tog jag tag i att göra något med min flickvän. Vi bestämde oss att åka till Ven igår. Vädret var ju kanon så vi såg inte någon anledning att skippa.

Upp med tuppen klockan halv åtta (jaja, 30 min e inte så mycket Laughing out loud). Ta en snabb dusch, springa inom konsum och köpa bröd, smör, pålägg att ha på mackorna, springa till bussen för att sedan hamna på Råå.

Bussresan gick på ungefär 15 minuter, busschauffören frågade mig om jag var pigg och glad. Självklart var jag det, En sån vacker morgon vill man inte sura på. Varför busschaffisen frågade just mig vet jag inte. Såg jag sleten ut? Smile. Snäll var han iallafall. Vinkade när jag steg av bussen som tack för vänligheten. Något jag märkt med busschaffisarna här i stan är att de har blivit surare i genomsnitt. Men inte nämnd sådan.

Framme på råå var det dags att kliva på båten "Confident", som de valt att kalla den. En gammal fiskebåt liknade det, som pluttade sig fram. På båten var där nog 7 barnfamiljer med två barn var. Jag och min flickvän kände efter de 50 minuterna isolerade på båten med skrikande småbarn att vi nog väntar en 7-8 år Smile.

Väl framme på Ven kom vi på att vi glömt smörkniv till smöret. Attans! Dagens första problemlösning, det fick bli vars en glass med tjock pinne som vi kunde ha som smörknivar. Därefter bar det av till cykeluthyrningen, hyra en Tandem och hoja runt på Ven. Vi hann även med att ligga och jäsa på stranden en två timmar, ta två Dopp som lasp, och jag säger bara: Fy satan vad kallt. Hur orkar du lasp?

Hela dagen var helt underbar och jag rekommenderar varmt Ven för er som inte varit där men befinner er i skåne på lite semester. Ni som bor i trakterna kan ju passa på att besöka den lilla ön, 50 minuter från Råå. 20 min från Landskrona (tror jag).

Batteriet i kameran tog tyvärr slut och sladden är hos damen, bilder får ni uppdaterade lite senare!

Denna veckan ska bli sämre. Då kommer iCode fram igen. Moduler till drupal måste fixas!

Vi hörs
/marcus

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

Jag låg på stranden med familjen nere vid Råå igår, tror det heter Örbyfälten eller nåt. Såg du något som bländade dig när du tittade in mot hamnen var det nog min solbrända bringa Wink . Ohh ja, jag var ner i vattnet jag också. Fy faen vad kallt det var. En manlig kropp är inte byggd för sådan kyla..

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

mernils bild

Ja, först var det feminismen som var på tapeten.. det är nu glömt. Sedan var det den "globala uppvärmningen".. det är nu glömt (för det är så jävla kallt, även här uppe i umeå).. Sen fågelinfluensan.. Vad är kvar.. Mördade svenska barn! Och medias halleluja att hela Sverige ska sörja dem.

Lasps bild

Vattnet var inte kallt alls! Det är bara en attityd som behövs. Badade både lör och söndag utan bastu! Visst var det kanonväder.

Påminn mig senare så skall jag tala om vad som är Helsingborgs bästa badstrand. Vi vet!

jentins bild

Jag måste rekommendera fotbollsgolfen på Gamlegård. Banan är kanonfin. Känner man för att slappa i gräset o surfa samtidigt :=) kan man göra det på deras trådlösa Internet. Kanske samla ihop ett gäng o åka in o roa sig en runda. Min egen erfarenhet av banan är att mina fötter inte är skapta för raka skott.

Har man tur träffar man min nästan "adoptivhund" Stierna som är en underbar labrador tik, eller om man kommer på avvägar kanske en ilsken tupp hackar dig i foten. Tänk på att ringa och boka innan, "Allt om Ven AB".

------------------------------------------