Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

mf: next gen theme

Ett nytt tema håller på att skapas, mina vänner.

Har någon lagt märke till att LP är väldigt lik KDE.org, nu gör inte detta speciellt (egenkligen, som B Gustavsson säger) mycket då jag är en anhängare av den ultimata skrivbordsmiljön!

Men en tanke till la jag märke till. Även om det nuvarande temat är bra mycket bättre än det förra är det inte riktigt enough. Jag vill bland annat ha en bättre startsida än bara /node som visar allt i turodning. Bort med onödiga block, highlighta senare nyheter. Lista de äldre lite snyggare, få det hela att se lite bättre ut för ögat. Åtminståne startsidan borde vara lite som en nyhetssida eftersom den ändå bara innehåller nyheter =). Bör inte vara så svårt att göra med tanke på "front-page.tpl" som finns i drupal. Arbetet har redan börjat och är baserat på Framework. Sidan i sig kommer dock bli ganska annorlunda, ifall jag får bestämma.

Jag vet att många av er som kör linux inte är så kräsna av hur det ser ut. Men jag personligen är ganska kräsen av mig. Speciellt om jag har möjlighet att ändra om i temat. Sen tror jag att folket från andra sidan bäcken gillar det stilrena.

Satt och skissade lite igårkväll på hur jag kunde tänka mig att det skulle kunna se ut.
Notera att inget är bestämt, utan att jag mer testar mig fram lite. Det gamla temat kommer att vara kvar oavsett.

Gjorde ett litet test med logotypen igår. Den vi har nu är självklart bra, men går den att göra bättre?
Jag gjorde den i GIMP, ett program jag inte alls är van vid att jobba med så jag känner mig något begränsad, tyvärr.
Resultatet blev såhär:

Gjorde även en logga för wikin, den blev inte alls bra. GIMP är inte en baddare på Antialiasing. Eller så gör jag bara fel. Gradient i gimp för markerade lager är inte nådigt. Lägger jag på lite Blur på de hackiga bitare blir det ännu fulare, tyvärr. Smile.
Resultat:

Ifall någon är sugen på att hjälpa till med "Next generation theme" är det bara att kontakta mig, antingen här på portalen genom privata meddelanden eller dra iväg ett mail till marcus.follrud _@_ g00gle-_mail.com. Hjälp med grafik är högt uppskattat. Vill helst slippa installera photoshop.

Uppdaterar när jag har tid igen.
Nästa steg i mitt liv är Stockholm, Where the Action is


BilagaStorlek
logo.png15.99 kB
logo2.png7.79 kB

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jeffs bild

Waah! Web2.0 anno 2006 hits Linuxportalens logo! Och Wikiloggan ser fasligt lik ut de nya Koffice2-loggorna... Marcus! Sluta sno andras idéer! Smile

--------------------------

------

Marcuss bild

Hm, haha jävlar. Ja, det gjorde den. Inte den jag hade i tanke för att vara ärlig.

jeffs bild

Yeah, yeah. pinsamt att bli påkommen vi vet, du behöver inte bortförklara dig.

--------------------------

------

Marcuss bild

Haha, du e så söt jeffieboy =) bortförklarar min ovetskap. Jag säger som på lunar:

du får tro vad du vill, jag bryr mig inte!!!!11oneoeneleven

 

jonasbjorks bild

det går rykten på stan om att Jeff bjuder på bier som kompensation för hans fula påhopp Wink

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

pbs bild

dikatlons bild

haha. Ja är man lat så är man Smile

 

 

~ bra kod är testad kod ~

- ARCH LINUX -

gustavnilssons bild

Lite mer 2.0 kan vi göra:

 

Generated Image

Marcuss bild

Smile. De där känns ju fuskigt enkelt haha

hoths bild

Har du testat Krita, som i komplexitet är jämförbar med Gimp? I vissa fall är den bättre än Gimp eller annorlunda i alla fall. Kanske passar den dig bättre?

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

Marcuss bild

Ja, testade lite snabbt men jag är inte bekväm med dess funktioner än. Dock är jag säker på att den är bättre än gimp. det är alla K-program Smile

kimjohanssons bild

Det ser ut som om du har kört med "stryk markering" på bokstäverna. Kan det stämma? Då beror en del av problemet på att man kör med standardinställningar på Linjestil. Men även om man fipplar med dem ( ändpunktstil=rund, fogpunktstil=rund ) så är det bättre att spara markering till slinga och välja "stryk slinga"....("markera inget" är valfritt beroende på hur du vill ha resultatet.) Utan att röra några inställningar.

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.

Marcuss bild

Oj. Nu vet jag inte riktigt. Min är på engelska Smile. Valde iaf Antialiasing vid markeringen. Kan ju skicka xfc filen till dig?

kimjohanssons bild

Gör det så skall ja se vad som kan ha hänt med antialiasing.

 

När man stryker markering så har antialiasing ingen synbar verkan... Undrar vad det beror på? Kanske för att den yttre halvan av linjen hamnar utanför markeringen så att säga?

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.

kimjohanssons bild

När vi ändå klampar runt i gammal smet.

[edit]

Då jag lade till en ny bild i annat inlägg i tråden så tar jag bort visningen av denna versionen för att snabba upp laddningen. Kanske skulle jag skriva en hel roman om detta nu bara för ironins skull Smile

/Kim

[/edit]

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.

jonasbjorks bild

Jag gillar den, men frågan är om det är WIKI det skall stå? Några föreslog ju för länge sedan att vi borde kalla den Kunskapsbanken..

Vad tycker ni andra?

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

Marcuss bild

Ja, det gör väll ingenting. Wiki är ju ett allmänt begrepp nu för tiden. alla känner till wikipedia, etc. tror att kunskapsbank skulle förvirra. "Va e de för påhitt?!?"

kimjohanssons bild

Såhär?

kunskapsbanken

Linuxportalen

----------------------------------------------------------------------------------------------

You are scrupulously honest, frank, and straightforward. Therefore you have few friends.