Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ny mobil

Hej!

Tre ringde mig som galningar förra veckan gällande att de ville få mig att förnya mitt abonnemang. Och när de ändå var igång märkte de att min mobil var färdigbetalad och undrade ifall jag ville skaffa en ny.
Varför inte? Min SE W850I var ändå något slutkörd.
Egentligen ville jag ha en iPhone, då jag länge varit lite utav en Apple fan. Men min underbara flickvän Andjelka påpekade något som var förbannat sant: Alla andra kommer att ha en iPhone inom 6 månader.

Det har hon ju rätt i Varannan person är ju ute efter en iPhone. Jag valde (Riktiga linuxnördar kommer hata mig) HTC Touch Diamond. En windows mobile med liknande funktioner som en iPhone, touch skärm, inget tangentbord, 3.2 Megapixelkamera, WLAN, Bluetooth, 4GB minne. osv.Htc Touch diamond

Yes, den är en windows mobile. Några av er säger säkert "Boo, windows mobile, crappy crappy. Kan du inte välja Andriod eller någon GPL Mobil!!". Ärligt talat så bryr jag mig väldigt lite om vad som körs i bakgrunden, så länge det fungerar. Och det tycker jag definitivt att WM 6.1 gör. Och förresten, va kör ni själva? Nokia/Sony Ericsson, hur öppna är dem?

Jag är mycket nöjd med min Diamant. Webbläsaren är helt underbar. Upplösningen på 640x480 ger riktigt bra bild. Mailprogrammet är bra. Riktigt bra mobil. Rekommenderas starkt!

 

I övrigt har där inte hänt så mycket.

Är ledig tills på Torsdag för att få lite gemensam semester med min älskade flickvän.

På lördag bär det av till Varberg, hälsa på syrran som fyller år.

Skall ägna mig lite åt att skriva min tutorial för Drupal modulskolan där det är tänkt att jag ska publicera första delen på fredag!
Hörs. Hej

Read more: http://www.folle.se/2008/07/30/ny-mobil/

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jeffs bild

Visst, några kanske klagar på att du köpt e Windowsmobil, vi andra kommer klia oss i sallen och fundera kring logiken i "Alla andra kommer ju ha en inom ett halvår". Vad har det med funktionalitet och personlig smak att göra? om baktanken är att visa sin särskillnad från massan så vore väl just då en GPL-telefon eller något obskyrt hemmabygge det första valet, så isådana fall, varför väljer du en annan publikfavorit? Jag förstår inte+ Logiken, marcus, logiken?

------

Marcuss bild

Det har ingenting med smaken och funktionaliteten att göra, och där var ingen baktanke om särskillnad, bara att jag inte ville ha en iPhone. Att det var en publikfavorit hade jag inte någon aning om. Läst bra recensioner efter att jag beställde den men annars har jag bara hört om den en gång från en kollega som pratade om TouchFLO i December någon gång har jag för mig. iPhone tycker jag att man hör om dagligen, kolla bara IDG?. Jag kan givetvis ha missat all hype, eller inte läst tillräckligt noga.

Så jeff, förlåt att jag inte gav ut något expertutlåtande i mitt blogginlägg. Det är mer din grej.

jeffs bild

Hörde du det där svischande ljudet ovanför huvudet? Det var poängen som flög förbi.

Jag frågade dig vad som motiverade dig att inte köpa en iPhone, då du i ditt blogginlägg skriver att du var väldigt sugen på att köpa en tills din flickvän påpekade att alla snart hade en. Då frågar jag om din poäng var att ha en mobiltelefon som alla andra inte har och du svarar med att "Nej, det är det inte, jag tog istället för en iPhone en mobiltelefon som jag aldrig hört någon prata om och som inte har någon funktionalitet eller något annat som jag tycker mer om än hos iPhone - men det står inte att läsa om den på IDG varje dag, som med iPhone!". Marcus, inte smygsmutta på alkoholhaltiga drycker på jobbet!

------

pluns bild

"Tvi faun".....Flört

Nej jag kör just nu mitt Internet på en SE och via 3G, funkar alldeles utmäkt....

Men det blir nog en Nokia i framtiden eftersom de har en trovärdig opensource policy.

.

Någon "stympad" Openmoko utan 3G plus samtliga andra standardfunktioner blir det aldrig  Tyst

 

---------------

Theos song

polters bild

Om man nu ska vara petig så är man med en Symbian-telefon betydligt närmre öppenhet än med en Windows Mobile. Men hur som helst: Så länge du är nöjd så.. Smile