Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

mf: KDE TIPS

Att mounta en hårddisk är jobbigt att som nybörjare. Oavsett linuxdist. Först köra sudo fdisk -l och sen leta runt i /etc/fstab och lägga till en rad man inte förstår ett uns av.

Hittade ett program för KDE som har koll på just det här. Det heter inte KMounter, KMount, KFSTABCHANGER (KDE-program brukar ha svåra namn). Utan enkelt "MountManager". Detta program sköter monteringen av dina diskar/iso filer så att du så lite som möjligt ska behöva pilla i din fstab. Programmet finns i DEB paket eller som Source. Någon openSUSE såg jag inte till, men förhoppningsvis dyker det upp så småningom.

Såg för någon vecka sedan att det var någon som hade problem med montering. Men hittade inte inlägget. Någon som vet?
Förhoppningsvis kan detta hjälpa!