Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

mf: konsten att glömma datorn

12:15. Syrran som är stationerad i Varberg ringer. "Vad är din portkod?" -"Va?" -"Jag är nedanför".

Och där börjar hysterin. Mina syskon plus mamma är väldigt petiga och pedantiska när det gäller städning. Jag är den lite mer slarviga personen i familjen och är relativt dålig på att städa så ofta.

Och ett oväntat besök av det tyngre familjära kavalleriet är inte det roligast som händer. Speciellt inte på ens städstad. När det är stökigt utav bara helvete och allmänt äckligt och man har inte ens börjat städa än.

Tanken idag var egentligen att gå upp. Städa. Åka hem till mamma och gå ut en långrunda med henne och min hund Sissi och därefter åka hem och koda drupalmodulen. Istället fick man chockstäda. Det vill säga slänga in alla grejer i garderoben och hoppas att besöket inte varade så länge.

Man kan säga att jag är en pussy när det gäller att ta emot skäll från en familjemedlem. Jag vill helst undvika det Smile. Annars brukar jag inte vara rädd att debattera och säga emot. Men 11 år äldre syskon har man respekt för!

Anyways. Dom kom, stannade 5 min och gick sedan när på lekplatsen nedanför. Ingen kommentar på städningen som tur va Laughing out loud. Jag duschar. Klär på mig. Sedan bär det av till Bårslöv, där mina föräldrar bor. För att sedan gå ner i Råå-dalen på en promenad. Och här sitter jag nu. Vid lånedatorn Smile

 

I all hast glömde jag självklart min dator. Så nu kan jag självklart inte programmera något på min drupalmodul. Och igår passade det inte, eftersom det var Sex månader tillsammans med min flickvän. En väldigt mysig kväll som inte tog slut förräns 06:00 imorse!. Skulle väll kunna använda putty och VI, men jag vill hellre ha en ordentlig miljö som jag är van vid.

Nåja. Lite kod har jag hunnit göra. Tog mig i kragen och gjorde ganska mycket på betalningen till payson. Det vill säga agentintegrationen, men där är lite kvar. Så som kvitto och liknande, som på efterfrågan kommer att använda temafunktioner (by request av Fredrik!). Den kanske inte blir jättelång, men tanken är att vi denna eller nästa gång ska ha klar payson-delen på modulen för att senare gå vidare till moSMS.

 

Tog lite bilder med min kamera på mobilen från Råå-dalen. Tror ej jag fick med mig känslan från hur jag upplevde det dock!


Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

borosens bild

Hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete.

Härliga bilder!

Pettmans bild

Kan tänka mig att det är jobbigt att bli överaskad av gäster om man har ärkestökigt hemma. Har man polare som man vet har precis lika stökigt hemma är det väl inte så drygt, men om de kommer förbi men om det är ordningnstokiga släkigar/familjemedlemmar så är det värre.

Wow, häftig skog! Synd att du inte hade en bättre kamera.
___________________________________
Förkortningar jag använder:
FOSS - Free (and) Open Source Software
to be continue...

___________________________________
För övrigt anser jag att CapsLock bör förgöras...

Lasps bild

Fina Bilder i alla fall
Det är nog dags att ta en promenad efter dalgången. Har nog aldrig gått den nerifrån åmynningen
Tack för tipset. Och gläds åt den fina promenaden istället för städningen.

Är det renderings fel i min webläsare? för jag ser inga bilder.

När jag postat inlägget så kunde jag se bilderna sen.

Undrar varför jag inte kunde se dom innan jag postade trotts att jag uppdaterat sidan flera gånger.

Gick tillbaka till tracker sidan och öppnade denna igen och nu är bilderna borta igen.

Tror nått inte är som det borde.

Marcuss bild

Dom syns inte direkt. tar lite tid att ladda dem verkar det som. Ha inte så brottom Smile

Jag har nu haft en flik öppen i 10min och fortfarande inga bilder.

Jag har dock funderingar krivg firefox-3.0.1 som haft en del problem med att visa bilder men då brukar dom bli svarta.

Tror att det är något annat som spökar här.

 

Och när jag skrev ovanstående inlägg så kom bilderna igen.

Tror snarast att det är något med drupal implementationen.

Marcuss bild

Okej?

Nästa gång det händer så Visa källkoden, leta efter system/files/IMAGE_027.jpg .. den borde va med.

I källkoden ser jag dem.

Men inte i FF3.0.1

<p>  <a href="/system/files/IMAGE_030.jpg"><img src="/system/files/IMAGE_030.jpg" alt="" width="120" /></a> <a href="/system/files/IMAGE_027.jpg"><img src="/system/files/IMAGE_027.jpg" alt="" width="120" /></a> <a href="/system/files/IMAGE_028.jpg" target="_blank"><img src="/system/files/IMAGE_028.jpg" alt="" width="120" /> <br /></a></p>

Marcuss bild

Tja, den skickar ut html koden som den skall iaf. Tror ej att det är fel på drupal då. Jag har iaf fått upp bilderna på 3 olika datorer med IE/Firefox/Safari samt Konqi

Jag har ytterligare en sak som ter sig konstig när vi endå talar om bildvisning.

Kan i vissa trådar se pengvinen som användarbild tills jag svarat på ett inlägg och därefter visas användarbilden som användaren har. (tills jag lämnar tråden sedan är det tux igen)

 

Får inte bifogade filer att fungera.

Dom blir dubbla under redigera.

http://www.linuxportalen.se/system/files/skarmdump3_0.png
http://www.linuxportalen.se/system/files/skarmdump3.png

jag testade den undre adressen innan jag tryckte 'Publicera kommentar' och då fungerade den men inte när jag publicerat kommentaren.
Då får jag bara "
Hittar inte sidan"