Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

DVD film fixning mm

Hej,

jag fick en fråga om DVD-fixning, och jag känner att jag har mer att lära här. Ni andra får gärna kommentera och berätta vad ni använder och hur. Jag kör Suse 11 med KDE 3.5, och har lagt till repositorierna Videolan och Packman mfl.

För att göra DVDer med eller utan titlar och undertexter använder jag "DeVeDe". Superbra, tycker jag. Gör en DVD av alla upptänkliga videofiler.

Begränsning: Det funkar inte om man har undertext-strömmar med i videofilen. Inte som jag har fattat iallafall. Man kan bara lägga till undertexter i form av text-filer (typ *.srt)

För att rippa och backa upp DVDer använder jag "k9copy". Funkar oftast jättebra. Man kan välja vilka strömmar man vill ha med och får kompression därefter. Jag brukar oftast göra iso-filer som jag sedan bränner med "K3b". Man kan oxo öppna *.iso filer och hela filstrukturer från DVDer som ligger på hårddisken. Krachar för mig ibland.... Lite mysko. Bugg? Vad använder ni här? Jag gillar också detta program skarpt. Det verkar ta de flesta kopieringsskydd vilket är olagligt här. Ajabaja---- Kids, don't try this at home.

"Lemonrip" är coolt om man vill göra en XviD eller så av en DVD. Jag har inte testat det så mycket.

För att göra egna filmer använder jag "KDEnlive". Hyfsat men lite struligt ibland. Har nån nåt bättre här?

Interssant att höra era erfarenheter av detta.

Peace and FREE love (är det FOSS?)

MarreMusCool

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

benzins bild

Tack för tipset om K9copy! Sitter och lägger in lite dvd-filmer på min htpc och försökt skapa en .iso av "Saving Private Ryan" men tydligen är det någon form av skydd på den skivan. Jag försökte med  "dd if=/dev/cdrom of=Saving_Private_Ryan.iso" men det ville sig inte. K9copy klarade biffen, ingen är gladare än jag Smile

 

tufftuffs bild

Jag har använt k9copy, det funkar väl oftast.

För att göra DVD:er har jag kört kommandoradsbaserat med dvdauthor. Jag provade en massa frontends, men antingen fungerade dom inte eller också förstod jag inte. Jag antar att (nästan?) alla använder dvdauthor som backend.

Det finns en bugg i färgtabellhanteringen i dvdauthor, när man bygger den nya färgtabellen tar man bara hänsyn till de 8 första subtitle-kanalerna, det finns i själva verket 32 kanaler. Det vart inge bra när jag använde kanal 8... Jag rapporterade felet till developerlistan, men det verkar inte hända mycket där.

Ett annat program jag använd är gopchop. Används för att klippa MPEG-filer. Verkar inte underhållas, något kraschbenäget. Inte kompatibelt med de "custom headers" som dvdauthor använder för färgpaletten till subtitles.

Annars verkar det dåligt på Linuxfronten. När jag letade hittade jag gott om Windowsprogram för både det ena och det andra, alla någon form av betalprogram, tex shareware. Men det intressanta var att många verifierade sina program under Wine. Jag har dock inte provat.

 

fnurrs bild

För att bearbeta mina hemvideor användr jag Kino, vilket jag tycker bättre om än kdenlive. Kdenlive är nyare och det dröjde länge innan kino packades för openSuse 10.3.

/Kristian

fredentofts bild

Funkar Kino med indatat i mpeg2?
Kommer inte ihåg riktigt vad det var för program jag testade när kameran köptes.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Argumentera aldrig med idioter. De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-

jonasbjorks bild

På kinodv.org står: It captures video to disk in Raw DV and AVI format, in both type-1 DV and type-2 DV (separate audio stream) encodings.Man kan tydligen exportera till MPEG-2. Enklast är nog att testa? Flört

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

fredentofts bild

Jovisst, hade för mig så att den tog DV som input och spottade ur sig mpeg2 (orkade inte leta info själv just nu bara). Inte riktigt vad jag behöver eftersom jag köpte en HDD-kamera som lagrar direkt i mpeg2. VIsst jag förlorar en del i bildkvalitet på det, men jag slippet också begränsas av bandens längd när det ska spelas in. Och om disken skulle dö i den får jag väl köra på SDHC-läsaren som m sitter i.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=
Argumentera aldrig med idioter. De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-