Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Varning för Canon Legria videokamera

Hej, nu var det dags att klaga.
Jag har gjort en dålig affär.

En ny videokamera behövdes, hur svårt kan det vara? Jag köpte en Canon Legria.
Det är ett par saker som kan vara bra att veta om nån annan funderar på att göra samma sak :

* Fungerar endast på Windows och Mac (Ej wine "operative system not supported")
* Minneskortet (SD) är ej läsbart i någon dator utan att samtliga medföljande program är installerade
* När medföljande program installeras måste man mata in kamerans serienummer
* Jag roade mig med att läsa avtalet (undra hur många som gör det). Får installeras på 1 dator för 1 person.
 

Slutsats :
Man kan inte visa filmerna på någon annan dator nån annan stans utan att installera 3 cd-skivor med en massa mossiga program, viket man inte får. Kanske bra för nån annan, men inte för mig. Jag länner mig LURAD. Jag köpte en noname kamera på teknikmagasinet istället, för halva priset. Den filmar i HD-video och sparar som X264. På kort som kan läsas överallt. Hur svårt kan det vara?

Nån som gillar windows och vill köpa en canon legria FS19?

 

MM

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

zxspectrums bild

Kan du inte lämna tillbaks kameran?

Stod det tydligt på utsidan av kartongen att det krävdes Windows?

------------------------

Jag vet vad jag vill, men vill inte det jag vet, men ändå vet jag ingenting och nu vet jag garanterat inte vad jag snackar om

andys bild

Vart köpte du den första kameran?

marremuss bild

Hej,

Jo, det stämmer. Man kan inte kladran någon. Det står på utsidan att det kräver Windows/Mac. Men det gör det på nästan alla kameror/videokameror och ändå funkar de bra under linux. Nyheten (som jag vill varna för) är LÅSNINGEN till operativsystem och KRAV på programinstallation och därtill att det egentiligen bara får installeras på 1 dator.

Jo igen, jag köpte på öppet köp, men hade inte tid att kolla upp den efter jag köpt den, dumt nog.

MM

 

Ora et Labora

uffe_nordholms bild

Ur mitt perspektiv är det ett större problem när tillverkarna skriver att prylen X _kräver_ WXP, W Vista eller W7 slentrianmässigt. Om de skrev att prylen X _funkar_ med ett eller annat OS är det bättre. När det står "Systemkrav: Windows XXXX" på alla prylar sluta man bry sig så småningom.

Ett exempel: jag har köpt USB-minnen, som "kräver" Windows i någon version... Hallå, halva tanken med USB-minnen är ju att man skall kunna flytta filer från en dator till en annan, utan att behöva bry sig om vilka OS som är inblandade!

kimjohanssons bild

 Tack för varningen. Jag har ofta funderat på att skaffa någon videokamra för att filma utvecklingsarbetet på scen men nöjer mig nog med iPhonens inbyggda.

Har du någon länk till kameran du köpte som fungerade btw?

marremuss bild

Hej,

jag köpte den på Siba, men dom säljs lite överallt. Jag tror hela serien är likadan.

Köpte följande istället : http://teknikmagasinet.se/db.pl?tf=product.html&artnr=760108
Bra bild men saknar bildstabilisering. Man kan komma väldigt nära saker med den. Jag gillar den.

 

MM

 

Ora et Labora

jonasbjorks bild

 Jag har bara dålig erfarenhet av Canons produkter så jag tittar inte ens åt det hållet när jag skall handla något.

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .