Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Spel, Linux och Gamla Testamentet

 Kära linuxvänner!

Hur är läget i sommartid? Sol och bad, eller får ni solbrännan av all skadlig strålning från dataskärmen? Hur står det till med er allmänbildning kring vårt kulturarv och kristendomen, mer exakt, det gamla testamentet? Lite smårisigt? Tänkte nästan det. Jag har ju själv nästan doktorerat i religionsvetenskap, och vill härmed slå ett slag för detta. Det är faktiskt kul!

Det har kommit ett spel som heter "Testament" och som finns att ladda gratis här :

http://testamentgame.bibelsallskapet.se/

Spelet bygger på bibelns gamla testamente och man skall hänga med Abraham, Sara, Job och de andra karaktärerna i deras öden och äventyr. Mycket lärorikt och kul. Det bästa av allt, det funkar prima under Wine.

 

Fridens MM

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Och källkoden då? :P

Den får du nog "be" efter Wink

valdermans bild

Har väntat på detta ända sedan jag hörde talas om spelet för första gången. Måste testa när jag kommer hem; hoppas på uppbyggliga, klassiskt kristna sidequests som "mörda alla förtfödda i Egypten," "förinta Kaanans befolkning" eller "sälj din dotter till slavhandlare som straff för hennes olydnad!"

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

marremuss bild

 Hej igen,

Jag tror att spelet är betydligt fredligare än vad gamla testamentet är, och dessutom mer "polerat" oxo.

 

MM 

 

Ora et Labora