Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Ubuntufråga

 Hej igen!

Det var ett tag den jag bloggade ... Nu är det dax igen.

 

Det gäller Ubuntu. Min favis-dist är egentligen suse, men nu skall jag köra lite Ubuntu.

När man haft Ubuntu ett tag, och installerat lite uppdateingar, blir det väldigt många rader med val vid startup, (grub tror jag). Hur editerar man dessa? Hur tar man bort val man inte vill ha, och hur ändrar man texten?

 

Frid på er! Nån som har nån ide?

 

MarreMus 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

extons bild

Testa att använda Grub-Customizer. Läs om hur det installeras HÄR.

LINUX.EXTON.NET

FoHs bild

Följ Extons förslag. Dock tror jag inte att Grub Customizer tar bort kärnorna, utan bara döljer alternativen. Vill du även ta bort äldre kärnversioner så kan du använda Synaptic, eller Ubuntu Tweak (lite enklare).

marremuss bild

Hej,

man bör göra båda tror jag.

Men.. exakt HUR tar man bort gamla kärnor med sympatek?

Jag hittade inte kärnorna.

 

MM

 

Ora et Labora

FoHs bild

Du letar upp paketen som heter linux-headers-[versionsnummer] och linux-image-[versionsnummer] där "versionsnummer" INTE är den senaste versionen som installerats. Det är enklare med Ubuntu Tweak som sköter det åt dig, där ligger det under Package Cleaner och Clean Kernels: http://ubuntu-tweak.com/