Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

AMD, Intel och linux !!!!

Hej igen.

Som ni märker är jag på hugget nu! Mycket på G.

Jag har en dator med en AMD Phenom processor. I den sitter 3 hårddiskar med Suse och Ubuntu. Kan man byta moderkort och processor till ex en i5-a, sen bara sätta in hårddiskarna och köra? Eller måste man installera om? När man gör en installation, är den hårdvaruspecifik?

 

Fridens MarreMus

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

pingus bild

Det beror lite på vad du har för kärna.
En kärna typ "generic" brukar funka för de flesta system, men är kärnan för tex. en speciell typ av CPU så kan du inte byta hur som helst.

Men pröva vetja, funkar det inte kan du med lite tur får fram en prompt i alla fall, då kan du manuellt installera rätt kärna.
Eller tanka ner ett par olika kärnor att testa med - du kommer ju inte ha rätt drivisar men återigen, en prompt borde du kunna komma till.

----------------------------
In Pingvino veritas!

http://www.tuxit.se
http://blogg.skuttungecity.se