Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Kolla bilder på sin dator nånannastans ifrån?

Hej,

Läget alla? Här är det som vanligt coolt.

Jag kör suse med KDE och använder det trevliga Digikam för att organisera mina digitalfoton och hemvideor. Detta är fin och så, men hur gör man smartast om man vill kunna kolla på bilderna nånannastansifrån? Via det fria internätet? Jag misstänker att det som behövs är en "klient-server-lösning", stämmer detta?

Jag har några ideer ...

1, det finns några skumma funktioner i Digikam som jag inte fått grepp om .... kanske nån av dem gör det möjligt att nå sina bilder via browser eller så? nån som vet?

2, Kan man kanske kan koppla uppså att ens klientsysem tror att det är en lokal katalog ... fast den finns långt borta.. och öppna digikam i klienten och läsa på sin fjärrdisk?

3, nåt annat fiffigt program ... typ myth-TV kanske kan fixa biffen?

4, Jag gillar inte fäjsbok och så som vill äga dig... men har hört att det finns nåt liknande fast "open source" på nåt sätt? Decentraliserat med p2p?

5, nån helt annan smartare lösning!

Fridens

MM

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Menar du intranät eller internet?

marremuss bild

Hej,

jag menar internet!

MM

 

Ora et Labora

Digikam har en export funtion som fungerar med dom flesta tjänster men vet inte om det är vad du är ute efter. (kolla menyn Exportera i digikam)

Annars kanske en molntjänst är vad du är ute efter, om du vill ha mer kontroll så finns även owncloud (ett kde projekt) som du kör på egen server.

http://owncloud.org/discover

 

FoHs bild

Har du en Android-enhet kanske Skifta kan vara ett alternativ för detta, det fixar en UPnP/DNLA-lösning som du kommer åt när du är på språng.

Har man möjlighet att fixa en egen server så finns det en del webbaserade fotoapplikationer man kan fixa. Kan inte säga någon på rakt arm men jag tror jag har lite artiklar på det hela hemma. Återkommer eventuellt.