Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

GPU litet tips

Hej,

här kommer ett litet tips till er som har problem att få  ett grafikkort att fungera i Mint/Ubuntu. Jag har Geforce N560. På moderkortet finns ett "inbyggt" ATI grafikkort. För att få mitt Geforce att funka gjorde jag följande :

* Inaktivera ATIkortet. Om jag förstått det rätt kan man inte ha 2 grafikkort under Linux, stämmer det?

* Blacklista Nouveau, som inte stöder detta kort bra.

*Installera NVIDIA driver.

Följande beskriver bra :

http://linuxers.org/howto/how-remove-nouveau-drivers-ubuntu

Nu funkar det toppen!

 

Fridens (en nu lite lugnare)

MM

 

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

FoHs bild

Dubbla grafikkort är väl ingen hit under Linux. Det arbetas för fullt på att stödja de nya typer av laptops som kommer med Intel-grafik och separat grafikkort dock, så förhoppningsvis kommer det vara lite ljusare framöver.

Det går nog utmärkt att ha flera grafikkort och skärmar, men det krävs nog viss handpåläggning och eventuellt separata X-servrar för vardera kort. I ditt fall så skickades nog bilden fortfarande ut på det gamla kortet.