Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

"Rescue" mode - linux mint?

Hej igen.

Frustrationen är total, men jag tror jag närmar mig.

Hur gör man för att starta linux MINT 13 i "rescue" mode?

(eller secure mode eller vad det kan heta?)

Är det inte så att man trycker på nån funktionstangent,

och så får man valen direkt efter bios?

 

Mitt grafikkort funkar fortfarande inte, men hoppet är det sista som sviker människan.

 

MM

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

atas bild

Jag brukar boota någon dist från ett usbminne eller cd (lämpligen ditt installationmedium om det finns kvar) och sen chroota in i den ordinarie installationen om jag sabbat installationen så att den inte bootar. Archs wiki har som vanligt en ganska kortfattad genomgång för grunderna https://wiki.archlinux.org/index.php/Change_Root Det borde funka lika dant får mint. Detta hjälper dig att boota upp ett dött system. Något annat fixar det ju inte.

FoHs bild

Såg att du löste problemet, men under Ubuntu så är det som skiljer vanliga läget med recovery att parametrarna recovery och nomodeset är tillagda på GRUB-raden. Detta kan du åstadkomma genom att editera den vanliga raden i GRUB-menyn genom att trycka e, och sedan lägga till recovery och boota. Lägger du till single tror jag den bootar rätt in i root-prompten.

Eventuellt kanske du kan lägga till recovery-alternativet automatiskt i Mint, kolla vad /etc/default/grub säger om Recovery-alternativet.