Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nähää? Snus dödar

30 års studier av 10 000 män visar att snus ökar risken att dö i förtid något. Under de åren dog mer än en tredjedel av männen, de flesta av dem var rökare och dödsorsaken var ofta hjärt- eller cancersjukdom."

 

Nån som är smarare än mig som kan uttyda dessa siffror? Smile

Fast forskningsledaren säger ju lugnande: det är inte "praktiskt taget riskfritt"

 

Typiskt exempel på pseudo-vetenskap ("snus borde ju vara farligt,därför måste vi säga det") där dom inte kan belägga nåt!

Därmed inte sagt att jag uppmuntrar till snusanvändning. All användning av tobak är förkastligt!

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mikaeljs bild


Jupp... snus e farligt... igår var jag ute och promenerade när snusdosan ramlade ur fickan och jag snubbla på den. Höll på att ramla ut på vägen precis när en stor lastbil kom farande.... O_o 

|||||||||||no plun intended|||||||||

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

mikaeljs bild


100kr stocken är inte roligt... borde vara billigare... 

|||||||||||no plun intended|||||||||

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

mauths bild

Nu vet inte jag om det är samma utredning om hälsoriskerna med snus men en utredning jag läste var gjord på byggnadsarbetare. Där kom man fram till att snusare har en förhöjd risk att dö av fallolyckor jämnfört med befolkningen i övrigt...

Välkommen tillbaka föresten, du har varit saknad av mig i alla fall. Dessutom måste du vara snusare, rökare och nyttjare av samtliga kända livstidsförkortande laster, jag fick för mig att du blev avstängd på livstid.

 

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

Kristians bild

mernil är en frisk fläkt i etern Smile

---------------------------------------

 

polters bild

Det visar ingenting säkert, men det närmaste man kan säga är väl att av ett gäng snusare så dog en tredjedel, men de flesta av dessa rökte. Med andra ord, Inget nytt.

lokpests bild

Snus är skitfarligt!!!

Fråga några av dom som tagit upp en snusdosa och öpnnat den när jag suttit bredvid. De har fått höra ungefär följande:

"Fy fan vad det stinker! Öppnar du en sådan där en gång till i min närhet åker du på en rak höger!"

Som sagt, skitfarligt.

jonasbjorks bild

Jag snusar, Grov White. Sånt där portionssnus. Ibland slutar jag snusa, jag tror till och med att jag kommer lyckas. Sen går det några veckor och jag känner att en liten snus under läppen skulle vara gott. För snus är gott. Det är riktigt härligt att känna nikotinet tränga sig in genom tandköttet och påverka mitt centrala nervsystem. Gud, jag önskar att jag kunde sluta snusa för gott..

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

iampenguins bild

Ja det där känner man igen. Men.. jag har nu inte snusat sedan Juldagen 2007.. Och jädrar vilket helvete det varit...

Men, det handlar om att bestämma sig. När man VERKLIGEN gjort det, då lyckas man. Och har man lyckats förbi 3 månader.. då är man på god väg.

Men man kommer känna suget resten av livet.. De som slutat och säger att de inte känner det ljuger hårt.

Men vad gäller snus och farligt.. Rent skitsnack. Det är inte mer farligt än att gå över gatan, eller äta hamburgare, käka chips osv. Det är farligare att åka skateboard.. många ggr om.

Om det nu var så farligt.. varför är inte minst en person död av de runt 20 jag känner som snusar.. eller att de 20 berättat att någon av deras säkert 20 snuskontakter inte dött eller råkat illa ut pga. snus?

Ja.. det finns bussiness på att få folk att sluta snusa också.. på många olika vis..

pbs bild

Snus är inte bra för tandköttet och munnens hälsa i allmänhet. Dessutom innehållet det PAH-ämnen (cancerbildande) och tungmetaller.

Vad gäller dödligheten så är det väl klart att man inte dör omedelbums genast när man tränger in en prilla i munnen. Men om man snusar i åratal kan det mycket väl hända att man pga det dör i cancer t.ex. i 60-årsåldern.

battras bild

Förvisso verkar journalisten som skrivit referatet inte vara speciellt skarp - det är ett riktigt mästarstycke att få in så mycket oväsentliga siffror i en artikel!

Men om man tittar noga så finns det faktiskt en mening som innnehåller fakta också - "även snusarna visade sig löpa en större risk att dö i förtid, omkring tio procent större än de som inte använder tobak alls". Det saknas iofs information om hur många icke-tobaks-användare som dog i förtid, men om vi antar att det var 10 av 200 som varken röker eller snusar så är det 11 av 200 snusare som dör i förtid.

mauths bild

Nu tycker jag att du förminskar problemet.

Särskillt det där med fallolyckor är något jag går och oroar mig för. Det känns extra kusligt att dö av en fallolycka för mig som aldrig är på hög höjd. Fan vet hur det ska gå till, men allvarligt är det.

 

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill

- "Den nyttigaste läxa livet lärt mig är att idioterna många gånger har rätt." Winston Churchill