Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Att bidra

Jag funderar mycket på begreppet "utsatta områden". Om vi tar bort all trams som smetas på av journalister och mediafolk handlar det om områden som kriminella och invandrare hänvisas till, långt bort från de styrandes egna villaförorter.

Jag tror mycket på att skaffa sig en egen identitet är en väg till lycka. Att misslyckas med allt, men inom sig känna att man är duktig på något.

Där tycker jag att politiken i sverige har misslyckats helt med. Politikerna har skapat ett vi och dom-samhälle. Jag bodde förut i Umeå, och när man läste i lokalbladet om knivskärningar eller misshandel gick tankarna till den del av staden som heter Östra Ersboda. Det är där de skenheliga politikerna placerar de människor dom inte vill ha att göra med.

Att vara en del av den rörelsen som vi kallar fri mjukvara, att delta i diskussioner på IRC om ditt och datt. Lära känna nya människor från jordens alla hörn. Sådant bygger människor! 

När jag själv skrev den den fåniga pluginen till Miranda-IM fick jag en hel del mejl av folk från jordens alla hörn som hade frågor, vilket jag med glädje besvarade. Jag kände att jag var del av något större. Något globalt!

Nu när jag kommer till slutklämmen har jag ingen. Jag kommer dock ihåg ett program jag översatte.

Man sitter på sin kammare och försöker göra nåt till andra människors fromma. Och sedan få ett tack via mejl. Att veta att någon på andra sidan jorden uppskattade vad man jobbade med. Det är en bra känsla!

Det är så man bygger kärlek och respekt över nationsgränserna. Men ännu viktigare, man är del av något större.

Man må vara hur ful, fet och anti-medial - Sånt spelar ingen roll i cybervärlden. Det står i diametralt motsatsförhållande till det politiska och mediasamhället, där demokratur  och värdelösprincipen härskar. och de skenheliga halvaporna som regerar i den djungel som kallas statsburen svensk journalistik.