Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Att bidra - Del 2

Jag sitter här framför datorskärmen. Tittar jag till vänster ser jag en minitower, en förstärkarlåda. En skrivare och en stereo jag hittade i soporna.

Ju mer jag funderar på saker, destå mindre betyder tingens värde.

Jag kommer ihåg för 12 år sedan. Min allra käraste vän, Marzena skulle lämna mig och åka tillbaka till sitt gråa öststatsland. Hon som jag allt för ofta väckt mitt i natten bara för att vilja diskutera med.

Jag kommer aldrig att glömma natten hon for. Hon stod i flera minuter i dörröppningen till mitt studentrum och bara tittade på mig. Jag som i den stunden inte uppskattade mitt eget värde.

Ju äldre jag blir, destå mindre betydelse har ägandets betydelse, och att kunna bringa mervärde för andra genom kärlek, blivit destå viktigare.

Drivkraften inom free software är bland annat att få kollegornas respekt, jag är inte flummig att jag inte förstår det. Dock är det en enormt positiv drivkraft. Något som genom historien gjort att samhället blivit bättre.

Det som är lite trist är att det är ganska få kvinnor inom linuxvärlden. Jag tror att det kan bero på att det finns rätt få förebilder för tjejer att våga ta steget in i en teknik, och därmed mansdominerad värld. Jag tycker det är synd!

Jag ska ärligt talat säga att jag tillhör gruppen män som avskyr samkväm med övriga medarbetare. Dock måste jag väl ärligt säga att en del förslag från kvinnligt håll har varit starkt och gediget efter man (jag) har vänt och vridit på det.

På tal om det... Minns jag i skrivande stund en kär vän från Italien. Roberta. Hon kom hem och var förbannad när hon inte fick igenom några av sina idéer på någon lab dom hade på datavetenskapen i Umeå.

"-Dom ser mig som en resource" sa hon.

Jag tyckte länge det var ganska roligt sagt. Men efteråt har jag funnit att det inte alls är så roligt. Jag återkommer med det i en senare högintressat bloggpost. :-) 

- - -