Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Hat .. det har aldrig varit min grej

Vi är många som blivit berörda av massmordet i Norge. Antalet döda är för många att ta in.

Det är som den jättelika tsunamin som drabbade världen. Att ta in att över 200.000 människor i Indonesien förlorade sina liv.

Jag kommer ihåg 9/11. När man såg skyskraporna föll. Min mor ringde faktiskt och trodde det var slutet på världen. Och i viss mån ändrades världsordningen.

Jag känner inget hat mot Breiwik. Bara en stor sorg för det han gjorde.

Just Tsunamin har en personlig del. Min vän Firdy, som var läkare under katastrofen i Indonesien var med.

Det är svårt att försöka beskriva någon man inte upplevt. Men som Firdy sa. Han tittade sig omkring och ville göra något. Men alla var döda. Det var ett hav av döda som flöt in till stranden.

Att sedan skicka upp tända bloss såsom en sista hälsning till våra nära ock kära. Det drar oss samman, folket från söderhavet och vikingarna närmast polcirkeln. Att den ofantliga sorgen ska vara det som binder oss människor samman är mer än tragiskt - Men det får oss mer än något vetskapen att vi bor på samma planet, med samma känslor av sorg och glädje. Det är det som förenar oss.