Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Mannens återkomst - Att motverka mobbing

Mobbing är ett stort problem. Det sker både i arbetslivet och i skolorna, och kan totalt trampa ner en persons hela självkänsla.

När jag gick i gymnasiet var jag ganska tjock, vilket givetvis fick några att hacka på. Som tur var ingick jag i en grupp som tog hand om varandra. Vi spelad poker under rasterna, gick ner på fiket och åt lite glass, fikade. Det var inte mer med det.

Så blevo det en ny dag. Unge herr Mernilo satte sig i skolbänken för att lära sig lite mattematik.

Bara för att ännu en gång höra smädelser från bänken framför...

Där brast det för mig. Jag gick fram och gav han en käftsmäll med all det hat jag byggt upp. Fortfarande var det totalt tyst i salen. Inte ens läraren reagerade. Jag tror jag fick ett tyst medgivande från honom. Och när jag satte mig ner i bänken sa min bänkkompis "-Det där kändes jävligt bra va?".

Den där killen som jag slog pep inte en endaste gång efteråt.

Att gå tillbaka till grunden. Ta tillbaka sin egen stolthet och visa vad skåpet skall stå. Det var det jag gjorde när  jag slog till min mobbare. Det är sannerligen inte lätt att göra, men när man väl gått över gränsen för det acceptabla har man allt att vinna.

- - -

Min nästa post kommer att handla om manlighet.