Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Jag har blivigt tokig i Netbooks (Eee PC, Acer aspire one, Dell E mfl)

Knatade för ca en vecka sedan in på PC City för att kolla lite på nya datorer och fick då se en kul liten dator vid namn Asus Eee PC 701, den var så otroligt liten och snygg så jag var nära på att impulsköpa den. Den kostade ju bara 2495kr och var så otroligt läcker! Jag pratade med en säljare och gick och kollade på minneskort till den, och valde ut ett som jag tänkte köpa med maskinen. Men efter att stått där vid Eee PCn i kanske en 15 minuter så tänkte jag att det nog var bäst att gå hem och läsa på lite om datorn innan jag slår till, så sagt och gjort, lämnade tillbaka kminneskortet och gick ut ur butiken. När jag kom hem så börgade jag genast forska i vad Eee PC egentligen var för något och fick då veta att en ny model (Eee PC 900) skulle lanseras vilken dag som hälst, till nästan samma pris, och inte nog med det, fick även se att det var påväg konkurenter ut på marknaden, ju mer jag läser om dessa så godingar, desto mer vill jag ha en!! Just nu är det Dell E som jag är mest sugen på. men det finns många alternativ! Undrar om det finns någon mer netbook tokig mäniska en mig där ute? Hör gärna av er i så fall och dela med er av era erfarenheter eller information, Jag vill veta allt om dessa små häftiga datorer! Och självklart skall jag köra linux på min framtida netbook Smile

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Lasps bild

Om du tittar dig omkring här på forumet så ser du att EeePc har diskuterats. Det är en klart andvänbar liten apparat.

Jag har en och kommer att köpa en 901 när det är dags.

Har kört runt i programmen och låtit ett antal barnbarn tafsa på den. Inte klokt vad fort de lär sig att komma in på de olika funktionerna.

Min tanke från början var att lägga in ett nLite XP på den Men jag kör fortfarande Linux på den.

Skall testa till helgen med ett Bootkort.

Bara spelprogrammet med tangentbordsträningen var värt en del för ungarna.

metalmacs bild

Kul att du har sådan användning för den!

Jag kan medela att Asus har bekräftat att 901an kommer till sverige, i slutet på Augusti eller i börgan av September, se länk:

http://blogg.tkj.se/asus-eee-pc-901-sverige/

Vår käre vän Tommy som medelar detta.

jonasbjorks bild

Den 28 juli släpper SIBA den.. http://www.siba.se/product/product.aspx?Identifier=SEA0777

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

metalmacs bild

Japp, den 28 juli släpps Eee PC 900, men i augusti eller september så kommer 901an med bättre batteri, inbygd blotouth och mer minne. Bara att hålla ut. Smile

jonasbjorks bild

Och när den kommer ut är nästa på väg.. bara vänta.. Wink

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

jeffs bild

Ja det känns ju minst sagt som att vi är lite efter när eeePc 1000 med Intel Atom och liknande är släppt på marknaden i asien. Men om något år har vi nog hunnit ikapp asiaterna i utgivningen. Förhoppningsvis.

------

Kristians bild

Man borde aldrig köpa en dator överhuvudtaget, om ett år kan man få en som är dubbelt så bra för halva kostnanden. Man måste fundera kring vad man egentligen behöver och vad man vill kunna göra med sin maskin

---------------------------------------

 

metalmacs bild

Fast jag tycker nästan att det känns som att Asus kunde hoppat över 900an här i sverige och gått direkt på 901an, alternativt lanserat dom samtidigt, 900an som en budgetmodell och 901an som den lite kraftigare dyra. Nu blir ju alla stackars konsumenter helt villrådiga, vilken Asus Eee ska man välja!? Det är lite gammla SEGA takter tycker jag Wink

Hoppas inte detta skadar Asus dock, då jag gillar Eee PC skarpt! (Jag var även ett SEGA fan en gång i tiden)

benzins bild

Själv ska jag skaffa en Acer eller en MSI, svårt att bestämma sig... Troligen blir det den som kommer först till sverige. Vill ha en smidig liten dator att ha i tv-soffan om man skulle få för sig att kolla in LP när man har långtråkigt framför dumburken.

 

Hittade en bra sida där det finns en sammanställning:

http://skoldator.wordpress.com/skoldatorer/

/B

metalmacs bild

Jag har också varigt inne på en acer eller wind, men nu är jag grymt intresserad av Dells nya, får se vad det blir i slutändan. Dom är så mysiga allihop tycker jag!

petereklöfs bild

Hej!

Har också blivit lite tokig i netbooks, tänker fömodligen köpa Dell Inspiron mini 9 med Ubuntu när den väl kommer till sverige. Tyvärr få vi nog vänta ett tag då Dell har meddelat att den stora efterfrågan medfört att leveranserna kommer ta tid. Jag tror att jag läst någonstans att både Spanien och några andra större länder i europa ska få sina leveranser innan lilla Sverige kan få några. Får väl hoppas att det inte stämmer!!

Annars är det Acer Aspire One, HP och Gigabyte M912 som verkar som bra alternativ om man inte kan vänta.

MVH

Peter