Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Roligt med MorphOS! Amiga är ju faktiskt riktigt trevligt!

Sitter här och skriver blogg i ett Amiga operativsystem som heter MorphOS!

MorphOS går nu att köra på alla Mac mini datorer med G4 processor, så jag var ju bara tvungen att installera det på Mac minin och prova på det lite, och så här långt är det en riktigt kul upplevelse! Det går grymt snabbt, och bootar upp på några sekunder, en omstart går blixtsnabbt.

Att ett Amiga operativ kunde vara så här pass utvecklat är ju helt fantastiskt.

Sitter och lyssnar på musik igenom ett program som heter AmiNetradio samtidigt som jag surfar i webläsaren OWB (Origyn Web Browser) för MorphOS, en riktigt kompetent webläsare faktiskt, har alla funktioner som jag kräver utom flash, men det går att titta på youtube med ett tilläggsprogram som heter getvideo. OWB bygger på samma webläsar motor som Safari så den står på bra grund.

 

Jaja, lite screenshots kanske Smile

Skrivbordet, eller som på amiga språk "Workbench" Wink

Webläsaren:

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jeffs bild

Sjyrre! Jag lirar själv AROS emellanåt och även en del AmigaOS4 på 4000T när den sidan faller på. Fungerar urbra. Ta och testa Haiku, en reimplementation av BeOS, också, jag tror du kan komma att tycka om den med. Smile

------

metalmacs bild

Jodå, Haiku har jag provat på, även BeOS när det fortfarande fans Smile

Gillar det systemet mycket, Haiku har potential helt klart!

distens bild

Coolt. Skulle vilja testa men den enda PPC dator man har är en PS3:a.. Skulle vara helt klart ballt om MorphOS gick att installera på PS3. Smile

metalmacs bild

 Ja, det hadde varigt nice hehe!