Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

mikaeljs blogg

Min .vimrc!

Tror jag börjar få ordning lite på min .vimrc. Så här ser den ut i alla fall.

Pythonverktyg och VIM!

Visa kod för andra!

Ibland när man håller på med kod, eller om man vill visa configfiler så kan man använda sig av tjänster som pastebin (för att nämna nån mer känd).

Idag blev jag tipsad om en annan sida som jag tyckte var riktigt smidig. Den kallas LodgeIt och den finner du här: http://paste.pocoo.org/

En trevlig funktion är att du kan skicka kod till sidan inifrån Vim:

Få iordning på mina datorer (och annat)!

Det är lite kinkigt hemma bland mina datorer just nu. Alla tre har lite småproblem som jag behöver lösa och den fortsatta febern gör att det är lite svårt att fokusera och göra bra val. Men nåt försök behöver jag göra så att saker blir lite bättre i alla fall.

Den stationära

Vintern är som en varböld i höstmörkret...

Vintern är en årligen återkommande plåga. Jag sitter här fortfarande med en förkylning och feber som inte vill ge sig. Det är tufft att ha ett arbete där man jobbar ute åt kommunen som är för snåla för att ge oss vettiga arbetskläder. Och sen komma hem till en kall lägenhet där elementen är på kanske 5-10 minuter per dygn.

Xubuntu 8.10

Det blev ett kort test av Zenwalk. Zenwalk
fungerar bra med min laptop och den stödjer mina externa enheter. Men
problemen kom när jag började leta i paketförrådet efter viktiga paket.
Mycket av det jag behöver fanns inte i zenwalks paketförråd. Jag hade
kunnat fixa detta på oldschoolsättet men det skulle ta mig minst en

Nytt chassi!

Idag hämtade jag ut det nya chassit till min stationära dator. Jag har inte köpt sånt här på flera år och blev lite förvånad över hur mycket tanke dom lagt ner på kylningen i detta chassi.

EeePC Konfigurator: Hemsida uppe!

Nu har jag fått upp första versionen av hemsidan. Jag kommer uppdatera allt eftersom. Grundläggande information finns där nu i alla fall. Jag har valt en OSS licensierad design istället för att skapa en egen. Detta för att jag inte har tid att sitta med html. Jag gillade templaten och hoppas att andra gör det med.

http://eeeepckonfig.sourceforge.net

EeePC Konfigurator!

 

Det har hänt lite sen jag startade mitt pythonprojekt. Tyvärr så har jag drabbats av migrän så det kommer inte hända så mycket kodmässigt denna vecka. Jag hoppas kunna komma igång lite i helgen igen men det återstår att se.

Sourceforge

EeePC Paketkonfigurerare 0.1

Jag har mest för skoj skull skrivit ett program som fixar till extra paketförråd till en EeePC.  Det är ett pythonprogram som körs i terminalen. Allt som krävs av användaren är att dom kör kommandot python fil.py och sen använda menyn i programmet.

Prenumerera på innehåll