Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Vimbok i LP-wikin!

Jag har börjat arbeta lite på en vimbok i lp-wikin och det är tänkt att den skall bli ganska omfattande är det tänkt. Projektet är ett sådant som alltid kommer vara under arbete, vilket betyder att saker kommer läggas till allt eftersom. Tanken nu är att först skapa dom tänkta kapitlen och göra en grund som man sen kan bygga vidare på.

 

Jag själv har aldrig läst nån vimdokumentation och känner inte till vad som finns, vare sig det handlar om tryckta böcker eller fria böcker som finns tillgängligt elektroniskt. Dock tror jag inte det finns nån vettig bok om vim på svenska och detta är ett försök till att skapa en sådan.

 

Boken släpps under licensen GNU Free Document License och är tänkt att finnas tillgänglig i wikin i första hand och eventuellt i pdf-format. Detta beror lite på vad för önskemål som finns och hur det ser ut tidsmässigt för mig.

 

Jag kommer försöka arbeta med grunden själv då jag har lite idéer om hur jag vill ha det uppbyggt. Det är dock öppet för människor att komma med förslag, önskemål osv.

 

Några idéer på sånt som jag skall få med är:

 

  • Anpassa VIM efter sina önskemål (färger, fonter osv)
  • Navigera med vim (hantera editeringsläge och kommandoläge)
  • Anpassa VIM med skript (utöka funktioner med hjälp av dom skript som finns på vim.org)
  • m.m.

Boken finns på: http://wiki.linuxportalen.se/index.php/VimHacker

 

 

Det finns alltid risker att man missar nåt eller att man har skrivit för dåligt men det är sånt jag kommer att förbättra allt eftersom. Hoppas att ni har överseende med eventuella fel som uppstått. Hittar du nåt sånt så är du välkommen med att komma med tips/förslag.

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

dikatlons bild

Gutt, då kanske man kan lära sig VIM oclså så småningom :=)

- ARCH LINUX -

mikaeljs bild

Nu har jag fått in lite under tredje kapitlet om du vill börja öva lite Wink ~~~Den här kommentaren är släppt under GNU FDL~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~