Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Helt seriöst...eller!?!?

---this blogg has been plunified---

 

Nu är det där konstiga igen, indianer och marsianer som bara pratar goja. När skall dom fatta att vi inte kommer kunna laga rätt mat om dom inte lär sig hur jag vill.

 

Grannen gick just ut med hunden....

 

Jekla torvalds för att han skapat den konstiga linuxkärnan som gjorde folk lite nördigare och kunnigare med datorer. jekla ada som slog killarna med att bli den första kodgurun. jekla jekla alltså...

 

Jekla teo som skapar en sån nördig och svårinstallerad bsd-dist. fattar han inte att det skall vara enkelt att göra saker med datorer. ne tacka fan för visual basic, det är riktigt programmering för riktiga människor... inte för konstiga marsianer som lullar runt med sitt nördiga beteende...

 

Jekla bsdcommunityt som inte är så angelägna att locka över vem som helst till sitt os. Dom fokuserar ju helt fel, vem vill ha ett bra, stabilt och säkert os. Ett os där kontroll finns men kanske kräver lite för mycket av användaren. Vi vill ju bara klicka och peka fram enkla sysslor... Som med videon, den behöver man ju inte skriva kommandon till. Datorvärlden borde ta sig över till videon och hämta idéer. Tänk när man kan skriva dokument, surfa, chatta, koda i vb etc med hjälp av fjärrkontrollen... BOYAA!

 

Nä fy, bort med marsianerna...

 

---this blogg has been plunified---

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jonasbjorks bild

BSD FTW! som ungdomarna skulle sagt. GL HF

 

--

Telling modern Internet users to stop whining is like telling them to stop breathing — it seems unrealistic and inhumane. (P. Lutus)

--
Jag är grundare av och administratör på Linuxportalen. Kontakta mig om du har frågor, funderingar eller synpunkter kring Linuxportalen.se .

mikaeljs bild


BSD är lösningen på varje geeks önskan. Det är inte så sannolikt att BSD kommer "ubuntifieras" dom närmsta åren och där kan man vara nördig utan att behöva få skit för det Wink~~~Den här kommentaren är släppt under GNU FDL~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

elwiss bild

Precis, när nu linux börjar bli mainstream och faktiskt fungerar allt bättre för vem som helst är det inte mycket för nörden och elitisten längre. Men där finns gott om andra alternativ, BSD, Syllable, Haiku m.fl

Theres a place for everyone

mikaeljs bild


Egentligen så finns det ju fortfarande massor av intressant med linux för den som vill gräva mer. Jag är ju inte superseriös i mina påståenden ovan. Jag gillar linux och jag kan vara nördig många år framöver. Dock är jag lockad av att testa BSD igen. FreeBSD 7 skall ju ha genomgått en hel del positivt arbete (flash fungerar utan problem etc).

 

Personligen kommer jag aldrig att lämna Linux trots att det kommit en hel del användare på senare tid som tar bort lyckan med gnu och linux. Dock funderar jag på att köra in bsd på min nuvarande laptop när jag fått råd att köpa en ny. Alltid kul att kunna utveckla programvara i både bsd och linux Smile~~~Den här kommentaren är släppt under GNU FDL~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~