Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

PIDA!

 

 

När jag sitter och kodar så använder jag mig av vim/gvim. Detta för att det är mitt favoritprogram. Dock när man sitter och kodar så är det trevligt att ha allt i samma fönster, istället för att ha ett gvim fönster, flera terminalfönster etc att hoppa mellan.

 

Så jag har tidigare tittat lite på olika IDE men inte riktigt fastnat vid dom då jag börjar sakna gvim. Nu har jag börjat titta lite på PIDA som är ett IDE där man kan använda sig av sin favoriteditor. När man startar PIDA första gången så får man frågan om man vill köra med vim eller med emacs. Bara det gör ju att man blir extra nyfiken på PIDA.

 

Jag har tittat på PIDA en gång tidigare (nån gång långt tillbaka i tiden). Men då kraschade PIDA för mig hela tiden och jag valde att ignorera den. Nu fungerar PIDA riktigt bra (än så länge i alla fall).

 

PIDA integrerar verktyg/program som redan finns. Istället för att skriva egna funktioner som man finner i t.ex. Wing IDE, Eric osv så använder den verktyg/program som redan finns. PIDA är inte en Pythonspecifik utvecklingsmiljö.

 

Lite av det som finns till PIDA är:

 • GNU Global Integration
 • Pastebin - Skicka kod till pastebin
 • PdfText Förhandsvisning
 • Python debugger
 • Att göra hanterare
 • Integration med Trac
 • Unit tester
 • Docbook browser
 • Man - Sök och läs manfiler
 • RFC Visare
 • Bokmärken
 • Stöd för flera versionshanteringssystem
 • m.m.

Mer information och nerladdning på:

http://pida.co.uk/

(Finns i Debians repo för installation)

 

(se bilaga för större bild)

BilagaStorlek
pida.png126 kB

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

forslunds bild

Intressant,

jag blir nog så illa tvungen att kolla närmre på PIDA. Just nu kör jag gvim samt en terminal och använder fluxbox fönstergrupperingssystem för att tillhandahålla flikar. Det är ganska smidigt men inte särskillt funktionsrikt.

/Åke

I am not a number, I am a free man!

 

I am not a number, I am a free man!