Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Fel skärmupplösning!

Har märkt mer och mer på vissa sidor att det är anpassat för större upplösningar än 1024x768. Detta är ganska intressant då det är rätt många användare som fortfarande använder 1024x768. Enligt W3School så använde 48% datoranvändare upplösningen 1024x768 i januari 2008.

 

Enligt Browser News så är det cirka 91% som använder 1024x768. Ser inte riktigt när detta är publicerat och det är ganska stor skillnad från den statistik som W3Schools visar.

 

Det borde väl ligga närmare sanningen på W3School men det är egentligen inte det intressanta. Det intressanta är att ett antal sidor av dom jag besöker inte är anpassade för 1024x768 utan verkar förvänta sig att alla har större upplösningar för att dom har det själva.

 

För mig som inte kan få högre upplösning än 1024x768 på min laptop (som är den dator jag använder till 95%) så blir det jobbigt att läsa på dessa sidor. Ibland missar man delar av texten, ibland ser man inte hela bilder osv. Lösningen för mig just nu är att ignorera dom sidorna...

 

Lite trist att det skall behöva vara så men jag kan hitta den information jag vill ha från mer användarvänliga sidor så jag kan leva några år till på 1024x768....

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mikaeljs bild


Det är förövrigt inte bara hårdvaran som gör att folk kör 1024x768. En del väljer detta för att dom tycker saker blir för smått om man kör större upplösning. Ett exempel är min mor som länge vägrade att byta från 800x600 till 1024x768 då hon tyckte det var för påfrestande för hennes ögon. Hennes syn är inte bra nog...~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

polters bild

Jag håller med om att det i vissa fall är löjligt hur sajter är byggda. Jag personligen märker av det väldigt ofta då jag inte alltid kör browsern i fullskärm.

hoths bild

Nu är det inte bara dumt att att de är byggda för en viss bredd. Det är rent av ett krav, för att öka läsbarheten. Jämför en tidning och dess uppdelning i flera spalter. Tänk dig sedan samma tidning, utan spalter. Textraderna blir hemskt långa och det blir svårt att hitta nästa rad när du läst klart raden du läst. Det blir även svårt med sammanhang och styckesuppdelning om raderna/styckena är för korta för att fylla ens en rad på skärmen.

 

Aftonbladet har, föga överaskande, snygg site med spaltuppdelning. Nu är just den siten förskräckligt överlastad med saker som rör sig och annat som kräver mycket resurser.

 

Linuxportalen har inte denna låsning i bredd. Resultatet blir rätt roande om man som jag har en 24" skärm med hög upplösning. Extremt långa rader och bitvis svårt att få sammanhang. Men, det förståss, när folk postar extremt långa länkar så kan jag alltid se dem i sin helhet på skärmen... Skrattande

 

----

Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

mindlights bild

Håller med om 24"... Har samma I-landsproblem och får minska ner fönstret för att få igång läsbarheten...

 

... Sen vet jag inte om 1024x768 är något att gnälla om år 2008.

---------------------------
Q: What is the difference between Bill Gates and Batman?
A: Batman beat the penguin...

mikaeljs bild


Har inget med gnäll att göra utan en önskan att man skall få ta del av information även om man inte kan köra större upplösning. Plus att det ser lite oprofessionellt ut. Men jag kan ju lösa det genom att blockera dom som tenderar att publicera saker som inte är läsbara för mig, så slipper jag veta att jag missar nåt Wink~~~ :rs/d/u/l ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

Marcuss bild

"special just for you my friend"

fredentofts bild

Lika roande långa rader på en 15,4" WUXGA-skärm.

-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=

Argumentera aldrig med idioter. De drar bara ner dig till sin nivå och vinner på erfarenhet!

-
För övrigt anser jag att trådindenteringen måste lagas
-
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-