Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Lite EeePC innan man åker hem!

Nu är det bara några timmar kvar tills jag skall åka hem. Ikväll blir det ordentligt pillande med EeePCn inkopplad på nätverket. Nu när jag varit bortrest så har jag inte haft tillgång till internet. Detta har medfört att man inte velat testa nåt direkt på datorn även om tid funnits.

Har upptäckt en sak som förbryllar mig och det är att det tar "evigheter" innan min EeePC stänger av sig. Den är hyfsat snabb på att starta upp men att stänga ner går definitivt inte fort. Har för mig att den var snabbare första gången jag stängde av den men är inte säker. Men detta får mig att undra om den blivit kinkig sen jag la till fler repos och sen installerade extra program. Nåt annat har jag inte hunnit göra när det gäller installation/konfiguration.

Ett batteritest har gjorts där webbkamera var igång en stund, jag tittade på diverse bilder och gjorde lite andra sysslor. Den idlade lite också men den stängde av sig efter kanske 2½ timme. Nu gjordes inget seriöst arbete.
Nåt annat som är intressant med batteriet är att det förbrukas även när den är avstängd. Jag minns inte hur många timmar det gått från det jag pluggade ur den till jag startade den igen på batteridrift. 4-5 timmar kanske. Då var batteriet fullt och sen när jag startade den så visade indikatorn att det var 90% kvar. Alltså har 10% försvunnit på dom timmarna.

När jag kommer hem ikväll så skall jag bland annat testa jentins grejer, men också lite av det jag tipsat om. Funderar starkt på att ta bort "easy mode". Det läget gör ju inte nån glad? Wink

Till nästa gång...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mikaeljs bild


Jag aktiverade min gamla blogg *nixBloggen igår också. Det var väl nåt år sedan jag skrev i den sist. Då var kadavro antagligen den enda som läste Wink

Tanken med bloggen kan ni läsa i senaste posten där...~~~ *nixBloggen - http://nixblogg.blogg.se ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~