Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Resan med EeePCn fortsätter...

 

Nu har man suttit med sin EeePC en vecka. Förra fredagen så tog jag emot min EeePC för första gången. Jag har nu hunnit leka lite med både Xandros som följde med och installationer av Ubuntu och Debian för att nämna nåt.

Bästa lösningen idag trots bristen på paket i paketförrådet är att fortsätta med Xandros. Datorn fungerar i alla fall bra och dom små saker man saknar är sånt som förhoppningsvis löser sig.

Jag programmerar idagsläget C# och man sparar lite tid genom att sitta i en miljö som MonoDevelop. Denna har inte gått att installera från källkod då det saknas flertalet verktyg för att göra en sådan operation. Dom paketförråd jag hittat har mono, gtk# och stetic. Flera av dom verktyg en C# kodare i linux behöver, men inte MonoDevelop. Jag skall under helgen kolla dom paketförråd som jentin tipsat om.

Mitt fotograferande fortsätter och jag har börjat leka lite med bilderna på EeePCn med hjälp av Gimp. Skärmen är dock i minsta laget för sådana projekt. Tror jag låter fotobiten vara på min vanliga laptop där skärmen är större.

Bortsett från MonoDevelop så har jag dom program som jag behöver för att få en "fullt fungerande dator". Jag har vim/gvim med syntax highlighting, jag kan köra gmcs via terminalen tills jag ordnat monodev. Jag har chattprogram, etc.

Överlag så är jag nöjd med min EeePC och det känns lite bättre varje dag. I alla fall när saker går åt rätt håll. Det har varit några bakslag sen jag fick EeePCn. Men vad jag kan se så har datorn återhämtat sig från dessa.

Jag har lagt till Icemenyn till min dator. Jag kommer nog behålla Easy Mode just nu. Störande grafiska moment med standardutseendet är att fönsterlisten och startmenyknappen är en rak kopia av windowsxp utseendet. Vet inte vad Asusfolket tänkte på när dom gjorde en sån dundermiss. Men snart finns förhoppningsvis fler teman att ladda ner (och kanske studera). Jag är lite lat just nu så jag orkar inte fixa nåt eget tema. Sen behöver jag min tid till att studera programmeringen, plus andra saker som livet ger en.

Skall försöka få in fler guider i wikin framöver men lovar inget...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

hoths bild

Du kan ju koppla på en extern större skärm, om du har någon. Har du testat att koppla in extern skärm/projektor (bara lite nyfiken)?

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

mikaeljs bild


Jag har en 15" plattskärm inkopplad i min vanliga laptop som extra skärm. Skulle kunna testa den och se hur det fungerar. Men bildbehandlingen är inte så viktig för EeePCn. Den är inköpt för kodning, surfning och dokumentation Smile~~~ *nixBloggen - http://nixblogg.blogg.se ~~~
/////// #EeePC_Sverige @ irc.freenode.net \\\\\\\

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

jentins bild

Jag hade som sagt tankarna på openSUSE i min , men tanken att den skulle dra mindre ström var långt borta. Advanced mode kunde jag inte testa då jag inte kan installera "kicker" . Men det är lite som mikaelj säger, man får nog nöja sig med vad som finns tills uppdateringarna kommer.

PS. Varför ändrade du bakgrundsbild :=)

-------------------------------------

Linux e skitkul

mikaeljs bild


Jag bytte OS på den vanliga laptopen istället Tongue
Min IBM har kört XP ett tag då jag velat köra Visual Studio och Photoshop i native miljö. Men den har varit sjukt slö på senaste. Även efter en ominstallation. Nu med Linux så känns den lite piggare.

Den förra bakgrunden var bara tillfällig och den var väl inte så lämplig om man skall ta med sig datorn nånstans. Jag gillar att provocera men jag har med mig datorn till platser där det inte är så bra att göra det. Som arbetet t.ex. Smile

Sen finns det alltid folk som tar illa vid när den sortens bild visas så jag valde en annan för skärmskott i bloggen.~~~ *nixBloggen - http://nixblogg.blogg.se ~~~
///////  #EeePC_Sverige @ irc.freenode.net \\\\\\\

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

Kristians bild

Visual Studio! Svär du i kyrkan??? Wink

Hur står sig Monodevelop vad gäller kodanalys (completion, refactoring osv.) för C# jämfört med VS?

Jag är ganska nöjd med Eclipse för C/C++, jag exporterar eclipse-projekt ifrån en cmake-konfiguration och kan därmed både hantera projektet inifrån Eclipse och via enkla textfiler i Emacs/Vim. Tydligen ska cmake även kunna exportera till KDevelop, Visual Studio och Code:Blocks

---------------------------------------

 

mikaeljs bild


Jag är lite för mycket nybörjare i C# för att ge dig ett bra svar på det. Men det lilla jag jämfört VC med MonoDevelop så står MonoDevelop upp bra. Den har completion m.m.

Jag får återkomma med en bättre rapport senare i år. Wink~~~ *nixBloggen - http://nixblogg.blogg.se ~~~
///////  #EeePC_Sverige @ irc.freenode.net \\\\\\\

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~