Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Mer EeePC i wikin!

Nu har jag skrivit lite till i wikin och tänkte se vad folk tycker. Innan förra guiden som jag skrev och bloggade om så ändrade jag startsidan för 900 modellen. Lade till en sektion för andra distributioner. Om någon kör annat än Xandros EEE så får denne gärna lägga till lite information Smile

http://wiki.linuxportalen.se/index.php/EeePC/900

 

Inställningar under EeePC

Det finns en flik som heter Inställningar på EeePCn där det finns ett antal program. Dessa ger viss möjlighet till anpassning av systemet m.m. Allt känns dock väldigt begränsat...

Något jag reagerat på är programmet "Lägg till/ Ta bort program" som inte kan göra nåt annat än uppdatera bios samt några enstaka program som kom med Xandros EEE. Jag har inte hittat nåt enkelt sätt att få in fler program via denna. Tror att dess funktionalitet och namn kan ställa till det en hel del för både nya användare och EeePCn.

Skall försöka få till separata sidor för dom program som behöver en större genomgång. Vissa behöver ingen större presentation utan det räcker troligen med det som skrivits på sidan.

http://wiki.linuxportalen.se/index.php/EeePc/Inst%C3%A4llningar

Dom grejer jag tror man kan titta närmare på från denna del är:

  • Antivirusprogrammet
  • Inställningar för pekplatta
  • Diagnostikverktyg
  • Hantering av skrivare
  • Aktivitetshanterare (och nerstängning)
  • Diskvertyg
  • Lägg till/Ta bort program (trots dess enorma brister)

Finns fler inställningsmöjligheter under fliken internet som man kan titta på. Då är det nätverk och trådlöst. Trådlöst hoppar jag över då jag inte kan aktivt köra detta.