Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

mtPaint i EeePCn!

 

En programkategori som jag upptäckt är rätt populär är bildredigeringsprogram. Med digitalkameror, mobiltelefoner med inbyggda kameror etc så är det många som vill kunna göra diverse ändringar med sina bilder.

Då är det skönt att ha ett bra program där man kan göra dom ändringar man har behov av. Med EeePCn så följer ett program med som heter mtPaint. Detta är ett fullgott program för den vanliga användaren. För mig som manipulerar och förändrar bilder på ett större och mer avancerat sätt så har programmet brister. Dock så har jag känt att även jag kan ha användning av detta program.

Jag tycker att programmet är bra uppbyggt. Det är inte så svårt att hitta var man skall göra olika grejer. Något av det jag testat hittills som man kan göra med programmet är:

  • Arbeta med lager
  • Redigera kanaler
  • Arbeta med effekter (skärpa, relief m.fl.)
  • Ändra storlek
  • Rotera bilder
  • m.m.

Den första funktion som jag saknade och som jag tror andra vill ha är att kunna arbeta med röda ögon. Jag har gått igenom menyerna och inte hittat nåt om detta.

Överlag så känns programmet riktigt bra. Gör man inga större arbeten utan mest grejar med semesterbilder osv så tycker jag att man klarar sig bra med mtPaint på sin EeePC. Vill man ha fler funktioner så finns Gimp tillgängligt i paketförrådet.

http://mtpaint.sourceforge.net/

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

mtpaint är väl ett ritprogram och inget bildbehandlingsprogram? Det känns som en annan nisch, även det nog inte vore supersvårt för utvecklarna att kasta in ett röda ögon-borttagningsfilter.

---------------------------------------

 

mikaeljs bild


Det finns funktioner för enklare bildbehandling och det är ett standardprogram som följer med EeePCn. Det finns i lätt tillgängligt i Easy Mode. Lite därför jag ville lyfta fram det.~~~ *nixBloggen - http://nixblogg.blogg.se ~~~
/////// #EeePC_Sverige @ irc.freenode.net \\\\\\\

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

mikaeljs bild


Läste beskrivningen i Synaptic i Ubuntu och där står det att mtPaint både är ett ritprogram och ett program för digitalbilder... Smile~~~ *nixBloggen - http://nixblogg.blogg.se ~~~
/////// #EeePC_Sverige @ irc.freenode.net \\\\\\\

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~