Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Styr din EeePC med rösten!

Det finns ett program till EeePCn som gör att man kan starta program med hjälp av rösten. Verkar fungera hyfsat, vissa saker startar inte men det kan bero på mitt uttal.

Voice Commander startar inte från start så vill du prova så tar du fram terminalen med ctrl+alt+t och sen skriver du voiceExecute. Då hamnar en ikon nere vid klockan. Där aktiverar du funktionen och ser även vilka saker som kan startas.

För att du skall kunna starta nåt så måste du starta med ordet computer, detta verkar göra datorn uppmärksam. Sen säger du ordet på det du vill starta, t.ex. notes. Det du säger blir då computer notes. Detta startar upp programmet med gula post-it lappar.

Förmodligen ingen användbar funktion men det var kul att leka med. Fick gapa lite ibland så antagligen har grannen ringt efter en psykolog...

Mer info här:
http://wiki.eeeuser.com/voice-command

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jentins bild

akta dig :=)

-------------------------------------

Linux e skitkul