Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Arbetsgrupp i Wikin

Kanske onödigt men jag tyckte det kändes bra att ha en sida där man samlar lite information om vilka som aktivt arbetar med wikin på olika sätt. Då tänker jag på personer som bidrar regelbundet till wikin på olika sätt genom att skriva guider, fixa struktur och språk etc.

Det finns lite andra tankar kring detta med och några av dom har jag nämnt på den aktuella sidan.

http://wiki.linuxportalen.se/index.php/Arbetsgrupp

En viktig tanke för mig var att besökare i wikin kan uppmärksammas på vilka som skriver om vad. Saknar man en guide så kan denne person skicka ett pm till nån som har skrivit guider inom samma/liknande områden och fråga snällt om han/hon kan skriva en guide om ett specifikt ämne.

Nån kan t.ex. se att jag har bidragit lite med guider/info relaterat till EeePCn och saknar en guide om något som handlar om det. Personen frågar mig via pm om jag har lust att skriva en guide om det denne saknar.

Jaja, hoppas att min idé funkar annars är det bara att skrota sidan Wink

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jentins bild

Skrev in mig själv där också då jag känner en bidragande faktor till EeePC wiki :=)

-------------------------------------

Linux e skitkul

mikaeljs bild


sweet... Smile~~~ *nixBloggen - http://nixblogg.blogg.se ~~~
/////// #EeePC_Sverige @ irc.freenode.net \\\\\\\

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

mikaeljs bild


Upptäckte just att det är en del svengelska på olika delar av wikin och
kanske nåt som behövs diskuteras? Bland annat användandet av
shellscript... borde väl vara skalskript? Eller är jag helt fel ute...~~~ *nixBloggen - http://nixblogg.blogg.se ~~~
/////// #EeePC_Sverige @ irc.freenode.net \\\\\\\

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

jeffs bild

Nej, du är på helt rätt spår.

------

annes bild

Fast, det är lättare att söka på det engelska ordet om man behöver mer info än det som finns i guiden. Jag såg att på något ställe så har författaren presenterat alla möjliga namn i början av guiden (när det gällde guiden om paketkällor), det tyckte jag var väldigt snyggt och informativt även för nybörjare.

FoHs bild

Ja, det är i mina ögon ett bra sätt. Personligen brukar jag försöka ange svenska ord, men oftast skriver jag till "(eng. engelska begreppet)". Sen vill jag återigen lyfta fram MediaWiki-funktionen att omdirigera. De engelska orden bör finnas med som sidor, men omdirigera användaren till det svenska ordet med "#REDIRECT [[sidnamn]]".

Hur som helst, själv tar jag inga förfrågningar, utan skriver om sådant som jag snubblar över i min vardag. Det blev en hel del när Wikin föddes, men det har sedan dess gått i vågor. Nu redigerar jag mest lite. Kommer gärna med förslag på språk och sådant, kan korrekturläsa om folk vill Smile

Det är jättebra om folk ställer upp för förfrågningar givetvis. Ett annat sätt att få till mer innehåll är att "omvandla" hjälptrådar från forumet till Wiki-artiklar. Har man hjälpt någon med ett specifikt problem så ser man ju även att det fungerar i praktiken.