Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Utseendet har betydelse!

Genom TweakEEE så hittade jag ett svart tema för fönster och aktivitetsfältet och det blev riktigt trevligt. Hittade också ett rött tema för Easy Mode som känns helt ok. Smile

 

BilagaStorlek
eeepc.jpg69.64 kB

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

jentins bild

Heey

Snyggt. Skall köra tillbaka till Xandros snart igen. Testar eebuntu netbook remix just nu. Funkar bra, men lite slött.

 

-------------------------------------

Linux e skitkul

mikaeljs bild


Heey...

Jo jag har lekt lite i helgen med, med mycket besvikelse. Testade först fluxflux-eee som var riktigt snygg, bra verktyg med, kändes kvick i livemiljön men kunde inte få den att bli installerad. Blev bara skit. Provade sen eeeDora men den kunde jag inte starta för det blev nåt felmess med usbportarna efter biosstarten... så nu sitter jag med Xandros igen.

Det är egentligen inget fel på Xandros, och Easy Mode kan man leva med. Det jag stör mig på är paketförråden där man presenteras med få bra val och för gamla versioner. Exempelvis så har Xandros version 9 på geany medans version 14 är den senaste stabila. Kompilering av program har jag inte fått till alls... nåt du provat?~~~ *nixBloggen - http://nixblogg.blogg.se ~~~
///////  #EeePC_Sverige @ irc.freenode.net \\\\\\\

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

jentins bild

Just det med usb installationen försvåras av att usb enheten kanske inte heter samma vid boot, som när man skapade grub på usb stickan. Man kan tydligen gå in o ändra detta manuellt, men jag är bortskämd med extern dvd. Vissa eee distar t ex eeebuntu remix går inte att installera från live skrivbord. Kommer konstant felmeddelande att den inte kan mounta hårddisken. Dock om man kör installation direkt från boot funkar det klockrent.

För den som gillar animeringar i menyer mm så e remix ett bra val. Tar dock mer än 1 minut att starta upp.

Jag var inne hos exton o rotade igår o tankade ner puppy-kde 2008 nått som jag skall testa ikväll innan återförandet av Xandros. Men jag tror att man hamnar vid ett pimpat easymode med Xandros snart igen :=)

 

 

-------------------------------------

Linux e skitkul

mikaeljs bild


I mitt fall så körde jag från extern cdenhet. Fick inga felmeddelande när jag installerade fluxflux-eee utan fel dök upp efter omstart. Först kernel panic och sen saknades massa filer m.m.~~~ *nixBloggen - http://nixblogg.blogg.se ~~~
/////// #EeePC_Sverige @ irc.freenode.net \\\\\\\

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

jentins bild

mikaelj du har redan hamnat på ett pimpat easymode :=)

-------------------------------------

Linux e skitkul

mikaeljs bild


Jo, men det är i brist på andra val Wink

Det är en liten tröst att man kan snygga till det så pass mycket.~~~ *nixBloggen - http://nixblogg.blogg.se ~~~
/////// #EeePC_Sverige @ irc.freenode.net \\\\\\\

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~