Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Nytt chassi!

Idag hämtade jag ut det nya chassit till min stationära dator. Jag har inte köpt sånt här på flera år och blev lite förvånad över hur mycket tanke dom lagt ner på kylningen i detta chassi.

Först, uppgradering på strömaggregat, det gamla var på 230 och det nya är på 500. Rejäl kylning på det nya. Fläkten ser så stor ut att jag funderar på att skruva fast chassit i golvet Tongue

Det nya för mig är den "tratt" som sitter på sidan och som antagligen skall ligga mot processorns fläkt gillar jag. Vet inte än om/hur den fungerar med min hårdvara men förhoppningsvis så kommer min dator inte vara lika varm som tidigare.

Det jag behöver göra nu är att komma på nåt bra sätt att göra rent alla delar som skall flyttas över. Jag är pank just nu och det verkar inte finnas tryckluft på burk i tibro så jag får komma på nåt annat sätt. Men kylpasta måste jag få tag på, vågar inte sätta dit kylflänsen innan jag fixat sånt. Nu finns det inget sånt kvar...

Sen när jag fixat kylpasta och gjort rent alla delar från det bruna damm som ligger lite varstans så skall jag plocka ihop datorn. Förhoppningsvis så kommer jag ha datorn klar innan lördagen är slut.

Slutligen så får man hoppas att detta inköp av nytt chassi och nytt strömaggregat kommer göra min dator lite stabilare. Gör jag rent ordentligt och fixar kylningen så tror jag det kommer bli bra. Men det återstår att se...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

mikaeljs bild


Usch... det finns ingen kylpasta tillgänglig i tibro... och det är ju inte smart att köra utan så det blir inget ihopplock idag... Sad~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

Lasps bild

Vi använder just idag samma typ av chassi, smart med tratten så luften kommer rätt.

Har en liten liten tub med kylpasta, men det är långt till Tibro Wink

Vi uppdaterar en maskin för allvarligare saker .

mikaeljs bild


Detta köpte jag: http://www.dustinhome.se/pd_5010104288.aspx

Kan du inte ta cykeln och komma hit med lite kylpasta idag? SNÄLLA... Skrattande~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

hoths bild

När du jobbar med datorn så skall du för att undvika ESD-skador på elekroniken köpa och använda ett armledsband som detta http://www.dustinhome.se/pd_5007610029.aspx

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!

mikaeljs bild


Har ett sådant... även sån där matta om det skulle behövas Smile~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

  ~~~ Have a goodyear - http://www.youtube.com/watch?v=tO2wb-LarfU ~~~

 

tux-svens bild

Hi-hi, jag hör att "yrkesskadorna" lyser igenom,, Flört  Men naturligtvis har hoth helt rätt.  Ibland hör man folk som säger: "Jag har AALDRIG använt sådana tingestar och mina byggen har aldrig pajat för det!".  Det är emellertid inte säkert att man pajar någon krets direkt när man bygger, men man kanske pajar skyddsmekanismer i kretsen - så NÄSTA gång kretsen utsätts för ESD-påkänningar så saknas skyddsmekanismen och kretsen pajar vid detta tillfället istället. Fast datorbyggaren sätter förmodligen inte den händelsen i samband med att han/hon inte använde ESD-skydd vid bygget flera månader eller kanske år tidigare.  Obestämd

Finns det inte någon TV-reparatör i Tibro?  Han kan säkert förse dig med en klick kylpasta.

---

Öppen källkod kommer att slå igenom, det är lika ofrånkomligt som att droppen sakta men säkert urholkar stenen!

---

Windows are for houses, Linux is for computers!

 

hoths bild

Jodå, gravt yrkesskadad... Skrattande men så har jag också sett elektronmikroskåpbilder på hur ESD-skador ser ut när de har inträffat. Har man sett det så använder man alltid handledsband!

Jag mekar aldrig med datorn utan att den ligger på en ESD-matta, ansluten till skyddsjord med krokodilklämma. Själv har jag alltid handledsband på mig som är anslutet till datorn.

----
Linux växer snabbast!

----
Linux växer snabbast!