Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

LInux på mobilen.

Det går rykten att Nokia kommer släppa "maemo 5" (Linux/QT) med 3G mycket intressant Smile

Ett annat rykte säger att SE kommer satsa mer på Android vilket också blir mycket intressant och se Smile

Betyder detta att vi får se fler proffesionella Linux mobiler 2010? I hope soo... Smile

Men jag tror dock det är en bit kvar innan "Linuxmobilerna" är tillräckligt stabilt för vanliga konsumenter. Själv ser jag tex inte Magic som "proffesionell lur" utan mest en mobil för "ungdomar"/"slit och släng" tyvärr. Detta efter att ha kört min Magic ett tag.

Jag kan väl inte säga att jag saknar OS:et i min min gamla Nokia e71 men byggkvaliten på e71 är utan tvekan bättre än plastbiten från HTC tyvärr.Blåtand vare även det stabilare. Tror tom kameran var något bättre (trots den var kass)

Så jag hoppas verkligen SE satsar på en proffesionell Android mobil NU. Det är nog trots allt deras enda chans att överleva om de inte ska bli helt överkörda av andra mobiltillverkare.

I övrigt så tror jag Nokia klarar sig ett tag till med Symbian men kanske en övergång till Linux/annat OS på sikt Smile

Damn håller man på att bli mobiltönt nu helt plötsligt, inte likt mig att vara prylfjant...

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Jag har läst att nokia ska satsa riktigt på linux snart och då blir det nog maemo eftersom dom jobbat hårt med det.

Detta då att symbian börjat nå sin gräns och blir för dyr att anpassa till framtidens funktioner.

Men sedan ska man ju inte tro allt man läser men jag hade inte blivit förvånad.