Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Glömmer ju gå in och bråka på Linuxportalen nu förtiden

Kanske för jag blivit en "minidator" (handhålllen dator även kallat smarthpone) fjant på sistone. Hänger nu ofta på swedroids forum.

Men på sista tiden har jag börjat fundera igen. Jag vet inte men... Nu när android börjat "växa" (eller kan kanske diskuteras för hur många Androids har släppts i skandinavien... :-(  ).

Men ändå, android hysteri är det...

Nu har jag alltså blivit en smartphonefjant utan dess like. För nu har jag gott och beställt en N900 också Laughing out loud Den är helt klart mer "öppen" än Googles mobiler (än sån länge)... Och kanske oickså mer som en "stationär" vad gäller OS:tänket

Men samtidigt är ju frågan om Nokia verkligen kommer satsa seriöst på Maemo platformen!? eller om det bara är ännu ett svek från en HW tillverkare?

Att Nokia skulle välja Android har jag svårt att tro. Men nu när Intel ger sig in på embedded kan saker förändras till Microsoft fördel? För att spara pengar kanske Nokia då väljer WinMobile för de mest avancerade "handhållna" och håller kvar vid symbian för "vanliga" mobiler. Jo jag säger emot mig själv hör då jag tidigare skrivit att jag inte tror Nokia väljer Winmobile men kanske de inte får nåt val?

För vare sig man gillar OSS eller så inser nog de flesta att utvcklingen av "drivrutiner" för HW tar längre tid i OSS världen än för betalda utvecklare. Delvis för att HW tillverkare får in(direkt) betalt av giganter som Microsoft för att få dokumentation/specs snabbare än OSS utvecklare eller andra mindre konkurrenter med mindre pengar.

Det är ju bara se på Android fronten HW på dagens Android mobiler är ju under all kritik. Redan idag har winmobiler bättre HW och bättre drivrutiner för 3D grafik ;-S

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Jag tror på Nokia och Maemo.

Maemo är ju Nokias egna linux för smartphones.

Maemo verkar mycket bättre än Andriod enligt vad jag förstått.

Andriod saknar ju endel som jag tycker borde vara med och vlc har portats till Maemo.

WinMobile har jag inte mycket över för och har svårt att se att det lyckas utan att bli väldigt kosstsamt för Microsoft.

N900 har även jag sneglat lite på och jag är ingen fantast av Nokias mobiler.

FoHs bild

Kan ju bero på att WinMo är mer krävande. Det är ändå mobiler vi snackar om, det finns en ekonomisk smärtgräns för folk. Tidigare har det inte gått så bra för mobiltillverkarna att sälja dyra mobiler, det var därför de snöade in på billigare och enklare mobiler ett tag. Det är först nu det blivit poppis med datorlika mobiler igen. För övrigt kan du ju kolla upp Acer Liquid.

danjeels bild

Några fina mobiler med Snapdragon är på G, Acer Liquid och SE Xperia 3. Men det vet du ju redan efterssom du hänger på swedroid Wink

mikehers bild

"Några fina mobiler med Snapdragon är på G, Acer Liquid och SE Xperia 3."

 

Mjo men de lär inte komma på minst ett halvår till skulle jag tro.

 

abergmans bild

Jag läste någonstans att det ryktades att nästa Xperia skulle släppas under November.

 

 

ein.anderssons bild

 Xperia 2 släpps nu lagom till jul Smile

Denna text får användas enligt CCommons BY-ND 2.5 med undantag från att den inte får kopieras, sändas eller distribueras utan att informera mig

mikehers bild

Xperia 2 är väl WInMobile? Den beryktade Android luren tror jag som sagt inte på innan Q1.

Vore ju kul om jag har fel dock Smile

Även om jag börjar bli skeptiskt till android. Maemo känns mer "native" Linux på något vis Tongue