Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

Windows 7

Kommer Linux dö nu på skrivbordfronten bland vanlig folk. Nu när Microsoft lyckats buggfixa sin flopp Vista?

Nu börjar jag reta mig på alla buggar i Ubuntu.

Jag kommer inte byta till Windows. Jag vill ha min frihet kvar, men vissa saker börjar faktiskt reta mig i Linux. Mycker är otroligt halvfärdigt.

Kodare har en tendens att börja på dem men tröttna efter ett tag. Sen är det nånannan som har samma ide. Men vill, liksom en själv, inte bygga vidare på redan befintligt projekt utan börjar om från scratch.

JHag har sagt det innan och säger det igen. MER SAMMARBETE istället för sitta i sin källare och reinvent the weels.

femtio olika halvfärdiga program !=  Frihet.

 Sen behövs det banemej fler tjejer i OSS kommunityn som kan hjälpa till med design av OSS program många OSS program ser ju rent ut av "förjävliga" ut och ofta för nördiga ut.

Vilket säkert också bidrar till att folk hellre väljer OSX och Windows.

 

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

johnh3s bild

Ubuntu släpper nytt var 6 månad så det blir helt klart en del buggar då. Alternativt kan man endast använda Ubuntus LTS versioner som är mer stabila. I det här fallet Ubuntu 8.04 LTS, LTS betyder Long Time Support.

Ubuntu har Gnome skrivbordet så varför inte testa en dist med KDE skrivbordet?

 

Mandriva:

http://mandriva-se.org/

http://mandriva-se.org/ladda-ned

 

Pardus:

http://pardus.nu/

http://sv.pardus-wiki.org/H%C3%A4mta_Pardus

 

De kommer inte ut lika ofta som Ubuntu men blir å andra sidan mer stabila pga det. Designmässigt är KDE4 mer lik Vista eller Windows 7 om man så vill än Gnome.

 

valdermans bild

LTS-versionerna stabila? Jag hoppas du inser att det där påståendet kom direkt ur Mark Shuttleworths röv?

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

Lasps bild

 Återigen ett sansat och välformulerad inlägg av valderman Wink Eller ?

mikehers bild

Jag kör Kubuntu sen ett år tebax, men känns inte heller riktigt stabilt. Har även provat andra distar.

 

leochingkwakes bild

Med tanke på att Vista fungerar kanonbra för mig så måste ju Windows 7 vara det mest fantastiska som kommit när det gäller operativsystem Wink

mikehers bild

Även Microsoft måste väl nångång lära sig av sina misstag!?

 

leochingkwakes bild

Vistafloppen var väl då att Microsoft hade för höga tankar om sina användare och trodde att dom inte skulle förstöra sina system denna gång. Tji fick dom. Får väl se hur det blir med Windows 7 sen. Kommer säkert en hög amatörer som gnäller på nåt i Windows 7 och skyller allt på Microsoft istället för det dom borde skylla på...

valdermans bild

Sen behövs det banemej fler tjejer i OSS kommunityn som kan hjälpa till med design av OSS program många OSS program ser ju rent ut av "förjävliga" ut och ofta för nördiga ut.

Tro fan att det inte finns fler tjejer inom FOSS när folk projicerar såna efterblivna könsstereotyper på dem. "Oh, FOSS behöver fler tjejer, tjejer kan design, tjejer är inte nördiga, tjejer kan inte det tekniska, de kan hjälpa till med annat istället!"

Suck.

--
あるユーモアのないアホのため、シグナチャーをカエルことにした。カエルさん

mikehers bild

 Valdeman jag sterotyp hahaha jag speciellt med tanke på att jag skällde ut min chef häromdagen för hans 1800-1900 tals kvinnosyn.

 

Men oavsett vilket så behövs det fler tjejer i OSS communityn varesig de vill koda "lowlevel" eller designa eller vad det nu handlar om. Det viktiga är att väcka intresse för OSS och för den delen data/elektronikutbildningarna även bland tjejer thats my point! Men idag är det trots allt webbdesignutbildningar som lockar fler tjejer till IT utbildningarna mer än geek utbildningar som data/elektroingenjörer.

Och faktum är att de "geektjejer" jag känner föredrar design framför att hålla på med lowlevel programmering. 

Men det kanske kommer reta en del "stereotypa" män med tanke på att kanske designers värderas högre i framtiden än en lowlevel kodare och därmed skulle kanske fler tjejer ha högre lön än killar i framtiden. Inte mig emot...

 

 

 

 

annes bild

Ja min kvinno-gen sträcker sig inte längre än att den duger för att klä mig i snyggt och ha fina möbler så jag håller mig lååångt borta från webdesign och liknande.

En av mina starkare sidor är istället att jag är genuint lat så jag föredrar att återanvända kunskap, system eller applikationer. Varför uppfinna hjulet igen när det redan är gjort? Lägg tiden på att skapa skitsnygga lättmetall-fälgar eller bra vinterdäck istället (dagens bil-liknelse är härmed avklarad). Prata med varandra och lös problem tillsammans istället, det blir både roligare och bättre då.

annes bild

Om det hade varit sant så hade jag nog inte jobbat kvar i IT världen i över 10 år vid det här laget för det enda som jag hade dugt till att designa är väl snygga arbetsplatser för jag är inte ett dugg intresserad av att designa web eller applikationer (och jag är usel på det) och jag kan inte ens koka kaffe... ;D