Välkommen till linuxportalen.se!

Linuxportalen.se är Sveriges största och aktivaste webbplats för användare av öppen- och fri programvara.

Du besöker Linuxportalen.se som gäst vilket begränsar din möjlighet att använda webbplatsens alla funktioner. Genom att registera dig som medlem får du inte bara möjlighet att söka bland webbplatsens innehåll, skapa nya och delta i befintliga diskussioner, skapa din egen blogg, kommunicera med andra medlemmar genom privata meddelanden och delta i omröstningar. Du får också tillgång till Veckans Kadavro - en seriestrip unikt skapad för Linuxportalen.se!

Registeringen sker snabbt och är helt kostnadsfri - tveka inte, bli medlem idag!

SVTPlay Adobe del II

Mitt netgear Wlan USB dongle visade sig vara ett felköp den får nämligen linux att tvärhänga efter ett tags användning Sad Det var alltså inte flash i sig som fick Linux att hänga sig vid uppspelning av SVTPlay som jag trodde förut.

Ofta går först Wlanet helt ner och det är när jag försöker "reconnecta" mot min linksys router som Linux helt tvärhänger.

En halvtokig teori jag har är att nätdelen till min Barebone inte pallar med när  Wlan är allt för aktivt och därmed får inte periphals tillräckligt med ström och därmed hänger sig "skiten".

Detta får en än en gång att fundera på att köpa en Imac. Så jävla trött på att fippla med strulande drivrutiner, hårdvara.

Det var roligt när man var 17-20 att fippla en massa men nu vill jag bara att saker ska FUNGERA.

Har beställt nya komponenter i veckan bland annat en ny miniITX och SSD HD.

Får jag problem med detta lär jag lämna tillbaka alltihopa och köper en IMac istället!! Oavsett om det kostar det dubbla.

 

Alternativ för kommentarvisning

Välj ditt önskade sätt att visa kommentarerna och klicka på "Spara" för att verkställa dina ändringar.

Kristians bild

Du vill inte ha en bärbar? Jag är riktigt nöjd med min Macbook Pro. Visst är Macarna lite dyrare men å andra sidan så går de förmodligen att använda om två, tre år. Min ASUS som jag köpte för tre år sedan har ramlat ihop totalt. Via Macports så kan du köra i princip alla program som du kör på linux. OSX har ju ett Freebsd-subsystem så det mesta går att få att rulla. Det finns dock ett antal moduler/program som ännu inte funkar med Snow Leopard så helt pillfritt är det inte.

Det känns som en myt att Macen skulle vara så dyr. Du får en kvalitetsdator med en massa justa finesser, modern teknik, extremt bra integration mellan hårdvara och OS, precis som med linux slipper du virus och du har en stabil UNIX-plattform att hacka runt i.

Men det är väl ändå billigare att byta dongeln än att köpa en ny dator?

Linux är jättekul men ibland så kräver vissa saker mer engagemang än man kanske vill ge. För mig har det dock varit ytterst få saker som verkligen gjort tillvaron besvärlig, snarare tvärtom jämfört med mina XP/Vista-körandes vänner.

Ibland känns du lite bitter så jag tror att du borde ta och prova en Mac. Med hårdvara så hårt anpassat till OS:et blir det sällan strul. Vad gäller externa grejer är jag dock lite mer tveksam. Min 3g-dongeln funkade nästan bättre i Linux än under OSX (där den kopplar från då och då även om det händer relativt sällan).

 

 

---------------------------------------

 

polters bild

 Intressant att du ser iMac som utvägen på dina Linux-problem, men inte verkar reflektera över det faktum att man faktiskt kan köpa maskiner med Linux, alternativt köpa t.ex. de maskiner som Dell säljer med Linux i andra länder, vilket känns som det givna valet på ett problem med just hårdvara och Linux. Du får så klart köpa vad du vill men jag ser inte resonemanget.

fedors bild

Wlans USB-donglar är inte Linux starka sida. Jag har tre stycken  som "fungerar" det vill säga det går att ansluta och surfa med  på ett eller annat sett , men  det är och  har alltid varit en massa olika problem som varierat genom åren . Allt ifrån att datorn helt hänger sig eller att den bara tappar anslutningen.  

Jag tror det beror på  att  det helt enkelt finns för många chipset  men tanke på hur många wlans donglar det finns jämfört med  Linuxanvändare som använder de. Utvecklingen för att anpassa dessa chipset dirvrrutiner till nya nätverks apier är helt enkelt  inte prioriterad . Det är i alla fall min teori.